Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiTop LegalAvocaţiConsilieri juridiciExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Flux informații

INFO-PICCJ, 5 martie 2012

5 martie 2012 | JURIDICE.ro

Viol. Arestare. PT Timis

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au înaintat instanţei de judecată, la data de 01.03.2012, propunerea de arestare preventivă a inculpatului HOARŢĂ NECULAE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol.

Magistraţii Tribunalului Timiş au admis propunerea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 29 zile.

Probatorul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 24.02.2012, inculpatul,  profitând de  naivitatea specifică vârstei, l-a ademenit pe minorul Z.M.M. care se întorcea de la şcoală, promiţându-i suma de 10 lei pentru a întreţine cu acesta un  raport sexual, timp în care l-a şi filmat.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

***

Falsificarea instrumentelor de plată electronică. Arestare. PT Bucuresti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor TURCIN MARIUS IONUŢ, POPA RĂZVAN-DORMIDONT şi OLARU COSMIN NICOLAE sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsificarea instrumentelor de plată electronică, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale s-a reţinut faptul că, în perioada 10.12.-19.12.2011, inculpaţii menţionaţi mai sus, împreună cu inculpatul Ghiurco Mihai (arestat anterior în aceeaşi cauză), au montat dispozitive de copiere a cardurilor bancare pe mai multe ATM-uri din Municipiul Bucureşti şi localităţile Călăraşi, Buşteni, Sinaia şi Predeal, pentru poziţionarea cărora au folosit carduri inscripţionate cu informaţii bancare obţinute fraudulos, iar ulterior informaţiile astfel obţinute le-au transmis către alte persoane, în vederea efectuării de retrageri frauduloase în afara ţării.

Pentru poziţionarea corectă a dispozitivelor instalate inculpaţii au folosit un card bancar falsificat ce a fost găsit asupra inculpatului Ghiurco Mihai, iar cu ocazia citirii datelor respectivului card s-a constatat că acesta avea pe banda magnetică inscripţionate informaţii şi date ale unui card emis de o bancă dintr-o altă ţară.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Omor calificat. Arestare. PT Neamt

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului minor F.R.C. (în vârstă de 17 ani) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Neamţ au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru o perioadă de 19 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara zilei de 24 februarie 2012, în jurul orelor 2400, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul, enervat de refuzul victimei (în vârstă de 15 ani) de a întreţine raporturi sexuale, a lovit-o cu pumnul în zona feţei, i-a comprimat gâtul cu mâinile, aducând-o în stare de inconştienţă, i-a comprimat abdomenul cu genunchii, după care a abandonat-o. Victima a fost găsită a doua zi, şi, deşi transportată la spital, a decedat la scurt timp, ca urmare a leziunilor suferite.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

***

Ultraj. Arestare. PJ Viseul de Sus

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus au înaintat instanţei de judecată propunerea de arestare preventivă a inculpatului SAS MARIUS-ZOLTAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.

Magistraţii Judecătoriei Vişeu de Sus au admis propunerea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Probatorul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 28.02.2012, în timp ce un echipaj din cadrul Poliţiei Oraşului Borşa se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul Sas Marius-Zoltan a lovit partea vătămată C.G.D. (agent principal de poliţie), cauzându-i leziuni corporale care au necesitat pentru vindecare, un număr de 9 – 10 zile de îngrijiri medicale.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

***

Distrugere. Trimitere in judecata. PJ1

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului PEICEA PETRE sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul aflându-se sub influenţa substanţelor stupefiante şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Probele administrate în cauză, pe parcursul urmăririi penale, au relevat faptul că, la  data de 22.01.2012, inculpatul Peicea Petre, după ce a consumat cannabis, s-a urcat la volanul autoturismului său şi s-a deplasat pe Calea Rahovei unde a avariat trei autoturisme parcate regulamentar, după care a părăsit locul producerii accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Inculpatul şi-a continuat deplasarea spre Piaţa Unirii unde, a pătruns pe contrasens pe Bulevardul I.C. Brătianu şi a acroşat patru autoturisme (două oprite la semafor şi alte două parcate).

Ulterior, inculpatul Peicea Petre şi-a continuat deplasarea, fiind urmărit de mai multe echipaje de poliţie rutieră şi a intrat pe Calea Victoriei, pe contrasens, unde a încercat să intre în coliziune frontală cu o autospecială a Brigăzii de Poliţie Rutieră, după care a mai acroşat două autoturisme.

În final, urmărit de echipajele de poliţie, inculpatul a pierdut controlul autoturismului pe care îl conducea şi a intrat într-un panou publicitar de pe marginea drumului.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 1.

***

Explozia de la Sighetu Marmatiei. Continuare cercetari. PICCJ

În continuarea cercetărilor efectuate în dosarul penal cu numărul de sus privind accidentul prin explozie care a avut loc la data de 19 februarie 2012, în localitatea Sighetu Marmaţiei,

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus începerea urmăririi penale faţă de două persoane fizice.

În sarcina fiecăreia dintre cele două persoane fizice s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă (victimă C. A. S.), vătămare corporală din culpă (faţă de 14 persoane vătămate), distrugere din culpă cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În fapt, în raport cu probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale s-a reţinut faptul că, una dintre persoanele fizice puse sub învinuire, în calitate de diriginte de şantier în perioada 2005-2010, având atribuţii de verificare a calităţii execuţiei construcţiilor, privind edificarea reţelei de distribuţie a gazului metan în oraşul Sighetu Marmaţiei, a vizat documentele tehnice (procese-verbale de recepţie a lucrărilor efectuate pe mai multe străzi din unicipiul Sighetu Marmaţiei şi diagramele de presiune).

De asemenea, probele administrate în cauză, au relevat că cel de-al doilea învinuit , persoană fizică, în calitate de responsabil cu lucrările de construcţie din partea firmei          S.C. B.G S.A., în perioada 2005-2006 a vizat documentele tehnice, deşi poziţionarea conductelor  s-a făcut la o altă adâncime decât cea prevăzută în proiect şi  fără ca aceste conducte să fie fixate pe un pat de nisip. În acelaşi timp, probatoriul a relevat că, amplasarea în fapt a conductei s-a făcut în alt loc decât cel prevăzut în proiect.

Aceste fapte (cele cu privire la nerespectarea proiectului de execuţie) au creat condiţiile favorizante pentru fisurarea conductei de gaz la intersecţia a două străzi (constatată de organele de cercetare penală în data de 19 februarie 2012), situaţie în care au existat infiltrări de gaz în subsolul imobilului avariat, infiltrări urmate de producerea celor două explozii în data de 19 februarie 2012.

Cercetarea exterioară a locului evenimentului s-a efectuat în data de 19.02.2012, între orele 1000-2300, a fost continuată în data de 20.02.2012 şi în data de 22.02.2012.

În urma efectuării cercetării la faţa locului s-a constatat faptul că proiectul de execuţie al reţelei de distribuţie a gazului nu a fost respectat. Cu ocazia decopertării s-a descoperit o fisură în conducta de gaze. Această conductă era poziţionată la o adâncime de doar la 66 cm, deşi adâncimea prevăzută în proiect era de 90 cm. Proiectul prevedea realizarea unui pat de nisip protector cu grosimea de 10 cm, care ar fi trebuit să fie sub această conductă, dar  s-a constatat că acesta lipsea cu desăvârşire.

Din primele depoziţii ale persoanelor audiate a reieşit faptul că angajaţii S.C. B .G S.A. au fost chemaţi de mai multe ori, anterior producerii accidentului, dar de fiecare dată angajaţii firmei distribuitoare a gazului au susţinut că nu au semnalat prezenţa gazului metan. Mai mult decât atât, au recomandat  persoanei fizice care a făcut sesizarea să renunţe la  aparatul pe care îl avea montat pentru detectarea gazului metan.

>> sursa: mpublic.ro

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership