Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Noul Cod civil intre traditie si europenizarea dreptului privat – Bacau, 10 martie 2012
06.03.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

Fundatia Bacovia din Bacau, Asociatia pentru Studiul Dreptului Comparat si a Dreptului International, JURIDICE.ro organizeaza conferinta cu tema

Noul Cod civil intre traditie si europenizarea dreptului privat

sustinuta de dr. Florin Ciutacu, presedinte al Asociaţiei Române pentru Studiul Dreptului Comparat şi a Dreptului International Privat, av. dr. Artin Sarchizian, vicepresedinte al Asociatiei Romane pentru Studiul Dreptului Comparat si a Dreptului International Privat.

Coorganizatori: Baroul Neamt si Universitatea George Bacovia din Bacau, Facultatea de Drept si Administratie.

Conferinţa va avea loc în ziua de 10 martie 2012, orele 09,00-17,00 în Aula Universităţii GEORGE BACOVIA din Bacau, din str. Pictor Aman, nr. 96, Bacau.

În cadrul Conferinţei se vor trata o serie de instituţii juridice reglementate de Noul Cod civil, acordându-se o atenţie specială aspectelor cu caracter de noutate pentru dreptul civil român.

Instituţiile juridice în cauză se vor analiza prin comparaţie cu dispoziţiile asemănătoare conţinute de vechiul Cod civil.

În privinţa materiei obligaţiilor in general si in aceea a contractelor speciale, a fiduciei, precum şi altor instituţii juridice, acestea se vor trata prin comparaţie cu Dreptul european al contractelor şi din perspectiva dreptului comparat, cu specială privire asupra:

Draft Common Frame of Reference – Proiectul de Cod civil European, elaborat de Study Group on a European Civil Code şi Research Group on EC Private Law (Acquis Group), ediţia 2009 (http://www.themis.ro/node/280);

Code Europeen des Contrats – Codul European al Contractelor – elaborat de Academia Privatistilor Europeni cu sediul la Pavia, Italia (www.accademiagiusprivatistieuropei.it; http://www.themis.ro/node/11);

Principiile Dreptului European al Contractelor, elaborate de Asociaţia Henri Capitant şi Societe de Legislation Compare din Paris (http://www.themis.ro/node/45).

Taxa de participare – 100 Ron

Plata se va face in contul: Alpha Bank Unirii Bucuresti –  RO12BUCU012557712511RO95

Membrii Asociaţiei pentru Studiul Dreptului Comparat şi al Dreptului Internaţional Privat beneficiază de o reducere de 50 %.

Participarea studenţilor este gratuită.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti