Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul Galati. Solutia in dosarul Nati Meir


7 martie 2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Potrivit unui comunicat al Tribunalului Galati, semnat de jud. Meleacă Florin, purtător de cuvânt, Vicepreşedintele Tribunalului Galaţi, prin sentinţa penală nr. 117 din 06.03.2012, pronunţată în dosarul cu nr. 5168/121/2010 al Tribunalului Galaţi, a fost condamnat inculpatul NATI MEIR la o pedeapsă de 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, (faptă săvârşită în cursul anului 2008), precum şi la o pedeapsă de 7 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată, (faptă săvârşită în cursul anului 2009 şi din lunile martie-aprilie 2010).

În urma contopirii pedepselor, instanţa a aplicat inculpatului NATI MEIR pedeapsa cea mai grea, de 7 ani şi 4 luni închisoare, sporită la 7 ani şi 6 luni închisoare.

Prin aceeaşi hotărâre, a fost condamnat inculpatul MEIR OR la o pedeapsă de 5 ani închisoare pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată (faptă săvârşită în perioada martie-aprilie 2010) precum şi la o pedeapsă de 5 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de cumpărare de influenţă, în formă continuată, (faptă din luna aprilie 2010).

În urma contopirii pedepselor, s-a  aplicat inculpatului MEIR OR pedeapsa cea mai grea, de 5 ani şi 4 luni închisoare, sporită la 5 ani şi 6 luni închisoare.

Pentru ambii inculpaţi, s-a aplicat pedeapsa accesorie a interzicerii dreptului de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice  şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi s-a dedus din pedeapsa aplicată, durata arestării preventive de la 28.04.2010 la 11.04.2011, pentru inculpatul NATI MEIR, iar pentru  inculpatul MEIR OR, durata reţinerii şi arestării preventive de la 23.04.2010 la 11.04.2011.

De asemenea, instanţa a menţinut măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea, până la rămânerea definitivă a hotărârii.

Precizăm că hotărârea judecătorească nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termenul prevăzut de lege, la Curtea de Apel Galaţi.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro