Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Metodologia de monitorizare a pietei de certificate verzi


7 martie 2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 147 din data de 6 martie 2012 a fost publicat Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei nr. 6/2012 pentru aprobarea Metodologiei de monitorizare a sistemului de promovare a energiei din surse regenerabile de energie prin certificate verzi.

Metodologia are ca obiect modul in care Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) monitorizeaza evolutia capacitatilor de producere a energiei din surse regenerabile de energie si promovarea producerii acesteia prin schema de sprijin cu certificate verzi, si anume:
– determinarea indicatorilor care sa permita urmarirea efectelor schemei de sprijin prin certificate verzi pentru promovarea energiei din surse regenerabile de energie, in ceea ce priveste dezvoltarea utilizarii acestor resurse, rentabilitatea investitiilor in acest domeniu si impactul sau asupra pretului energiei electrice la consumatorii finali;
– urmarirea evolutiei in timp a gradului de indeplinire a obiectivelor propuse in ceea ce priveste ponderea energiei electrice produse pe baza de resurse regenerabile in consumul intern brut de energie electrica;
– stabilirea informatiilor necesare, a furnizorilor acestora, a frecventei si a formatului de raportare a acestora;
– stabilirea continutului si frecventei rapoartelor realizate in urma monitorizarii.

Metodologia se aplica atat in activitatea de monitorizare a capacitatilor de producere, cat si a productiei de energie electrica din surse regenerabile de energie, a schemei de sprijin prin certificate verzi si a functionarii pietei de certificate verzi, inclusiv in evaluarea schemei si raportarea catre Comisia Europeana a datelor relevante.

Producatorii detinatori de unitati de producere a E-SRE, furnizorii consumatorilor finali de energie electrica, operatorii de retea si operatorul pietei de certificate verzi aplica prevederile metodologiei.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro