« Flux noutăţi
Anunţuri
CariereEvenimenteCărţiJURIDICE.ro
JURIDICE

Rezolutiunea si rezilierea contractelor in Noul Cod civil – Tomul 20 | Ionut Popa
08.03.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Lucrarea dlui Ionuţ Florin Popa oferă cititorilor o analiză metodică a rezoluţiunii şi rezilierii, în versiunea oferită astăzi de Noul Cod civil. Accentul primar poartă asupra instituţiei rezoluţiunii, care este figura primară a desfiinţării contractului pentru neexecutare. Nu este omisă abordarea inovaţiilor Noului Cod civil în privinţa tipurilor rezoluţiunii (rezoluţiune unilaterală, rezoluţiune convenţională şi reducere proporţională a prestaţiilor), dar şi soluţiile reglementate deja în dreptul nostru, dar îmbunătăţite astăzi sau transformate (rezoluţiunea judiciară sau rezoluţiunea legală de drept).

Intenţia autorului a fost aceea de a oferi o prezentare contextuală şi tehnică a noilor instituţii, menită să permită o aplicare corectă a acestora şi să lase deschisă posibilitatea îmbunătăţirii viitoare a domeniului de studiu abordat în lucrarea Rezolutiunea si rezilierea contractelor in Noul Cod civil – Tomul 20

> Cuprinsul

 
Secţiuni: Anunțuri | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD