« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro
 1 comentariu

CRJ despre declaratiile lui Dan Sova
08.03.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Centrul de Resurse Juridice condamnă ferm declaraţiile negaţioniste ale Senatorului Dan Şova cu privire la Holocaustul românesc.

Declaraţiile Domnului Şova nu lasă loc de interpretare. Din perspectiva pe care domnia sa şi‐o asumă: “pe teritoriul României niciun evreu nu a avut de suferit si asta s‐a datorat lu’ Antonescu”. Iar miile de evrei ieşeni ce au pierit în Pogromul de la Iaşi, de care principale responsabile se fac autorităţile române, au devenit, conform domnului Şova: “24 de cetăţeni români de origine evreiască omorâţi de soldaţii din armata germană, din păcate”.

Afirmaţiile domnului Şova rastoarnă, încă o dată, ordinea firii. Neagă jafurile, umilinţele, ororile şi în final aneantizarea la care au fost supuşi evreii români de către statul roman, şi‐l reabilitează pe principalul responsabil.

Afirmaţiile care neagă cele mai ruşinoase fapte ale istoriei româneşti, o ruşine la care domnul Şova adaugă prin argumentaţiile sale, nu pot confecţiona o perioadă luminoasă dintr‐un trecut tenebrous, încărcat de ură şi crimă, pe care România şi l‐a asumat deja prin lege şi drept. Aceste afirmaţii nu pot rămâne fără o sancţiune adecvată.

Atragem atenţia asupra prevederilor OUG 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârsirea unor infracţiuni contra păcii şi umanităţii actualizată, care prevede:
ART. 5
(1) Promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unei infracţiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârşită prin orice mijloace, în public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.

ART. 6
Negarea, contestarea, aprobarea sau justificarea, prin orice mijloace, în public, a Holocaustului, genocidului sau a crimelor contra umanităţii ori a efectelor acestora se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi sau cu amendă.

Centrul de Resurse Juridice

 
Secţiuni: Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “CRJ despre declaratiile lui Dan Sova”

 1. Holocaustul a existat in Romania. Evreii au suferit si au fost omorati ca niste caini.
  Avocatul Dan Sova, la fel ca Istrate Micescu, alt filonazist, greseste aici.

  Dar asta nu inseamna ca ii putem cenzura dreptul la libera exprimare. OUG 31/2002 este neconstitutionala.

  Instantele nu sunt indrituite sa judece fapte si teorii istorice iar OUG 31/2002 incalca drepturi constitutionale si chiar CEDO.

  Nu sunt de acord cu negarea holocaustului (este un adevar istoric) si nici nu il apreciez pe Antonescu (o combinatie de patriot si autor de pogrom) dar sunt dispus sa merg pana la capat pentru apararea dreptului domnului Av. Dan Sova de a spune prostii.

  Legi tip OUG 31/2002 au fost deja rasturnate in multe tari.
  Nu poti controla gandul omului prin legi iar judecatorii nu sunt istorici sau critici de literatura istorica.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD