Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Motivarea hotararii ICCJ de a sesiza Curtea Constitutionala privind Legea lustratiei

09.03.2012 | JURIDICE.ro

Miercuri, 7 martie 2012,  judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-au constituit în Secţii Unite în vederea discutării oportunităţii sesizării Curţii Constituţionale cu privire la exercitarea controlului de constituţionalitate, înainte de promulgare, cu privire la  Legea lustraţiei, privind limitarea temporară a accesului la unele funcţii şi demnităţi publice pentru persoanele care au făcut parte din structurile de putere şi din aparatul represiv al regimului comunist în perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989, potrivit unui comunicat al ICCJ.

Convocarea Secţiilor Unite s-a făcut de către preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, având în vedere şi solicitările Asociaţiei Magistraţilor din România, Asociaţiei Procurorilor din România şi, respectiv, procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cu majoritate, Secţiile Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au hotărât sesizarea Curţii Constituţionale pentru a se pronunţa asupra aspectelor de neconstituţionalitate cuprinse în Legea lustraţiei, privind limitarea temporară a accesului la unele funcţii şi demnităţi publice pentru persoanele care au făcut parte din structurile de putere şi din aparatul represiv al regimului comunist în perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989.

>> Textul hotararii ICCJ


Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.