Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii

Curtea de Apel Oradea. Planul urbanistic zonal NU este un act administrativ cu caracter normativ
12.03.2012 | Razvan Nicolae MICUL, Razvan Nicolae MICUL

JURIDICE - In Law We Trust

Printr-o decizie, ce vine sa contrazica practica instantelor nationale in materie, Curtea de Apel Oradea a retinut ca planul urbanistic zonal este un act administrativ unilateral, intrucat produce efecte numai in raport cu beneficiarul acestuia. A retinut Curtea de Apel Oradea si ca simpla publicare a hotararii pe site-ul institutiei publice reprezinta o actiune echivalenta juridic cu publicarea in presa si afisarea la sediu. Tribunalul Bucuresti, cu privire la o speta similara, a exprimat o opinie diametral opusa, conform acestei sentinte civile.

Se naste intrebarea, la nivel de comuna, simpla publicare a unei hotarari pe site-ul primariei, o va face opozabila si celor la care  nu au energie electrica?!

Este de asemenea util de notat ca, ulterior deciziei evocate, toate unitatile administrativ teritoriale din raza C.A. Oradea nu ar trebui sa mai realizeze dezbateri publice cu privire la PUZ, ori sa publice aceste hotarari, intrucat acestea sunt acte administrative cu caracter individual, fiind irelevant ca, prin intermediul acestora, se modifica un act administrativ normativ – PUG-ul localitatilor.

Din perspectiva celor statuate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului in cauzele Beian c. Romaniei, Tudor Tudor c. Romaniei, instantele au obligatia sa ofere predictibilitate actului de justitie, urmand cele statuate prin practica anterioara, decizia curtii putandu-se dovedi valoroasa investitorilor imobiliari care se confrunta cu procese frivole din partea societatii civile.

Viitor luminos patria are, daca nu cumva tranteste cineva un bloc cu 7 etaje in fata geamului…

Decizia nr. 1683/2011 a C.A. Oradea poate fi observata aici.

Razvan Nicolae MICUL

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.