Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Livia Doina Stanciu la raportul de activitate al Ministerului Public pe 2011


13 martie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Joi, 8 martie 2012, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecător dr. Livia Doina Stanciu a participat, alături de preşedintele României, dl. Traian Băsescu, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecător Alina Nicoleta Ghica, preşedintele Curţii Constituţionale a României, dl. Augustin Zegrean, ministrul Justiţiei, dl. Cătălin Marian Predoiu, directorul Serviciului Român de Informaţii, dl. George Cristian Maior, precum şi de reprezentanţi ai sistemului judiciar din România, la prezentarea raportului de activitate pe anul 2011 al Ministerului Public, potrivit unui comunicat al ICCJ.

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a remarcat rezultatele obţinute în anul 2011 de procurorii şi întreg personalul Ministerului Public pe trei mari direcţii de acţiune, respectiv în planul luptei împotriva corupţiei – atât la nivel înalt cât şi local, combaterea evaziunii fiscale şi lupta împotriva grupărilor de crimă organizată de orice fel, toate acestea în contextul creşterii complexităţii cauzelor dar şi a numărului de dosare înregistrate pe rolul parchetelor din întreaga ţară – 1.656.130 –, din care au fost soluţionate 579.322 cauze având ca obiect o gamă diversificată de infracţiuni.

A evidenţiat, totodată, creşterea numărului rechizitoriilor privind infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, a trimiterilor în judecată a unui număr mai mare de persoane juridice, dar şi menţinerea unei rate ridicate a măsurilor asigurătorii dispuse în vederea recuperării produsului infracţiunii.

De asemenea, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a apreciat utilitatea obiectivelor propuse de Ministerul Public pentru anul 2012, reiterând necesitatea conlucrării interinstituţionale pentru atingerea unor deziderate comune, respectiv: îndeplinirea condiţionalităţilor MCV; pregătirea implementării noilor coduri; continuarea activităţii de unificare a practicii judiciare în vederea realizării unei politici penale coerente şi unitare; susţinerea Proiectului de lege privind confiscarea extinsă, ş.a., în scopul eficientizării sistemului judiciar, creşterea calităţii activităţii instanţelor şi parchetelor, rezolvarea disfuncţionalităţilor şi consolidarea încrederii justiţiabililor în actul de justiţie.


Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii