BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Conditiile admisibilitatii cererii de amanare a cauzei pentru lipsa de aparare
13.03.2012 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

 
Competition Law

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au apreciat (în cuprinsul Deciziei nr. 508 din 3 februarie 2011 pronunţată în recurs de Secţia comercială a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect pretenţii) că, dispoziţiile art. 156 alin. (1) C. proc. civ. nu stabilesc în mod imperativ obligativitatea amânării cauzei pentru lipsă de apărare, deoarece există posibilitatea acordării unui singur termen pentru lipsă de apărare şi numai atunci când cererea este temeinic motivată. În speţă, Înalta Curte  a apreciat că, în mod corect a fost respinsa cererea de amânare a judecării cauzei pentru imposibilitatea de prezentare a apărătorului din motive de sănătate şi a condiţiilor meteorologice nefavorabile, întrucât la un termen anterior pârâta a mai depus o cerere de amânare a cauzei, cu aceeaşi motivare, admisă de instanţă. De asemenea, Înalta Curte a mai arătat că, în cauza supusă judecăţii, recurenta nu a fost prejudiciată şi nici nu i-a fost îngrădit dreptul la apărare, fiind făcută aplicarea art. 156 alin. (2) C. proc. civ., conform căruia, atunci când instanţa refuză amânarea judecăţii pentru lipsă de apărare, va amâna pronunţarea în vederea depunerii de concluzii scrise.

Corina CIOROABĂ


Aflaţi mai mult despre , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.