Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 12 martie 2012


12.03.2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Violare de domiciliu. Arestare. PJ Giurgiu

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu au dispus, la data de 08.03.2012, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii CONSTANTIN ADRIANCONSTANTIN MARIUS VASILE şi GOCIU DOREL sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu, distrugere si vătămare corporală gravă. Totodată, procurorii au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor, cerere admisă în parte de magistraţii Judecătoriei Giurgiu, care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă a inculpatului Constantin Adrian pe o perioadă de 29 de zile şi măsura obligării de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile faţă de inculpaţii Constantin Marius Vasile şi Gociu Dorel.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

Cei trei inculpaţi, însoţiţi de minorul V.M.R.M. (în vârstă de 14 ani),  pe fondul unei relaţii conflictuale mai vechi, au pătruns fără drept şi înarmaţi cu un topor, o ţeavă metalică, cuţit şi bâte în locuinţa părţii vătămate P.A.F., pe care au agresat-o provocându-i leziuni corporale care necesită pentru vindecare între 65-70 zile de îngrijire medicală, precum şi distrugerea mai multor bunuri.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare a fiecăruia dintre participanţi.

***

Profanare de morminte. Cercetari. PJ Vinju-Mare

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vînju – Mare a fost constituită o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de morminte.

Din primele cercetări efectuate în cauză s-a stabilit că, la data de 03.02.2012, mai multe persoane au deschis un mormânt, au scos osemintele găsite (care aparţineau unei persoane decedate în urmă cu 5 ani) şi le-au abandonat în cimitir. Întrucât solul a fost acoperit cu zăpadă, osemintele au fost găsite în dimineaţa zilei de 09.03.2012.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Vătămare corporală şi rele tratamente aplicate minorului. Arestare. PJ Timisoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus, la data de 12 martie 2012, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul ANDRECA ALEXANDRU (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală şi rele tratamente aplicate minorului. Totodată, procurorii au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestuia, cerere admisă de magistraţii Judecătoriei Timişoara, care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru 29 zile.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a reieşit următoarea stare de fapt:

În noaptea de 10-11.03.2012, inculpatul şi-a lovit fiul în vârstă de numai 6 săptămâni cu palmele peste faţă, cu pumnul în zona abdominală şi în spate, după care l-a tras cu putere de braţul drept, provocându-i sugarului o fractură deschisă de umăr. În acest context, victima a suferit vătămări ale integrităţii corporale care i-au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică şi care vor necesita 50 de zile de îngrijiri medicale.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Vătămare corporală gravă, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Trimitere in judecata. PJ Baia Mare

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor minori S.V.A. (în stare de arest preventiv) şi P.M.A., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală gravă, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Din probele administrate în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că inculpaţii, în noaptea de 18/19 februarie 2012, în timp ce se aflau în incinta unui magazin din municipiul Baia Mare, au folosit violenţe faţă de partea vătămată R.I.S., cauzându-i leziuni care i-au pus în primejdie viaţa şi care au necesitat pentru vindecare un număr de 45-50 de zile îngrijiri medicale.

Totodată, minorii au avut manifestări care au adus atingere bunelor moravuri şi au tulburat liniştea şi ordinea publică.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Baia Mare.

***

Tâlhărie cu consecinţe deosebit de grave. Arestare. PT Bucuresti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor RADU MIHAI, TUDOR LUCIAN şi NAIDIN FLORIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie cu consecinţe deosebit de grave.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele inculpaţilor pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că inculpaţii au conceput un plan pentru a o deposeda pe partea vătămată (cetăţean străin) de o sumă importantă de bani. În acest context, inculpatul Radu Mihai i-a relatat părţii vătămate că doi prieteni de-ai săi au spre vânzare aproximativ 4 kg de aur.

Anterior momentului comiterii faptei, pentru a câştiga încrederea cumpărătorului, inculpaţii s-au întâlnit, la datele de 31.01.2012 şi 01.02.2012 cu partea vătămată şi au discutat despre tranzacţie.

Ulterior, inculpatul Radu Mihai a convins-o pe partea vătămată că întâlnirea în cadrul căreia urma să fie predat aurul (în schimbul sumei de 100.000 de euro cash) poate avea loc într-un café-bar din sectorul 2, întrucât acesta era un loc sigur, fără riscuri. În realitate, inculpaţii au ales special o locaţie care să nu-i trezească părţii vătămate suspiciuni, unde să poată comite fapta şi din care să poată fugi imediat cu riscuri minime, precum şi o oră care să le permită fuga la adăpostul întunericului.

Partea vătămată a scos din bancă suma de 100.000 de euro şi, conform înţelegerii, în data de 02.02.2012, s-a deplasat, însoţită de inculpaţii Radu Mihai şi Tudor Lucian la localul menţionat, unde s-au întâlnit cu inculpatul Naidin Florin şi cu un bărbat neidentificat.

Inculpatul Naidin Florin şi bărbatul neidentificat i-au arătat părţii vătămate nişte bijuterii după care i-au cerut acesteia banii sub pretextul că vor să verifice (cu o lampă UV) dacă nu sunt falşi. În momentul în care partea vătămată le-a înmânat banii, aceştia au scos un pistol cu care au ameninţat-o, au introdus banii în geanta pe care o aveau pregătită, au părăsit localul şi au fugit de la faţa locului cu un autoturism.

Partea vătămată a încercat să-i urmărească, inculpaţii Radu Mihai şi Tudor Lucian prefăcându-se că o ajută, însă în realitate au întârziat-o, blocându-i traseul de ieşire şi au încercat să o determine pe aceasta să nu sesizeze organele de poliţie.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răpunderii judiciare.

***

Incident fosa septica. Cercetari. PJ Targoviste

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte a fost înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la incidentul petrecut în cursul acestei dimineţi, la o şcoală din comuna Ulmi, jud. Dâmboviţa, soldat cu decesul unei minore.

Din primele cercetări, a rezultat faptul că,  în ziua de 12.03.2012, orele 1026 , în timp ce se aflau în pauza dintre ore, trei eleve (în vârstă de 8 ani), au căzut în fosa septică din curtea şcolii, după ce au sărit pe două dale din beton care au cedat sub greutatea lor.

Un angajat al şcolii susmenţionate a intervenit imediat şi a reuşit să scoată din fosa septică a şcolii pe două dintre minore, cea de-a treia fetiţă fiind scoasă de lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, fiind constatat decesul acesteia.

Procurorul care va exercita supravegherea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu va dispune efectuarea de cercetări, inclusiv cu privire la modalitatea de autorizare din punct de vedere sanitar a unităţii de învăţământ.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Luare de mita. Arestare. PT Bacau

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatei DOHOTARU RODICA (aflată în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Magistraţii Tribunalului Bacău au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatei, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că inculpata (statistician medical principal în cadrul Centrului de Medicină Legală Oneşti) a fost surprinsă în flagrant, la data de 09.03.2012, în timp ce primea suma de 6.500 lei de la un investigator sub acoperire, din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Inculpata a pretins cu acea ocazie de la investigator suma de 2.200 euro, lăsând a se crede că ar avea influenţă asupra cadrelor medicale din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Bacău, pentru a determina denaturarea rezultatelor analizelor toxicologice – alcoolemie ale probelor de sânge recoltate de la investigator în data de 08.03.2012, când acesta simulase conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice a unui autovehicul pe o stradă din Municipiul Oneşti.

Totodată, procurorii acestei unităţi de parchet s-au sesizat din oficiu cu privire la bruscarea investigatorului de către agenţi de poliţie în sediul Poliţiei Mun. Oneşti, cu ocazia efectuării, la data de 08.03.2012, a actelor premergătoare.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

>> sursa: mpublic.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti