Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC
 1 comentariu

Criteriul apartenentei avocatilor la Baroul Ilfov
13.03.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Comisia pentru punerea in functiune a Baroului Ilfov reaminteşte avocaţilor înscrişi în Tabloul Baroului Ilfov că, potrivit legii, unicul criteriu de apartenenţă a unui avocat la un barou îl reprezintă sediul său profesional principal. În aceste condiţii, sunt lipsite de eficienţă juridică orice mesaje prin care unii avocaţi, care înţeleg să-şi menţină sediul profesional principal în judeţul Ilfov, comunică Comisiei „opţiunea” lor de a face parte din Baroul Bucureşti.

Înscrierea acestora în Baroul Bucureşti nu se poate realiza decât în baza stabilirii sediului profesional principal pe raza municipiului Bucureşti şi a deciziei corespunzătoare a Consiliului Baroului Bucureşti, comunicată Comisiei. În acelaşi sens, avocaţii care au transmis Comisiei cópii numai de pe cererile adresate Baroului Bucureşti, prin care au solicitat aprobarea stabilirii sediului profesional principal pe raza acestui barou, sunt incunoştiinţaţi că acestea nu pot fi luate în considerare, în absenţa transmiterii către Comisie, în copie, şi a deciziilor emise în acest sens de Consiliul Baroului Bucureşti.Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Criteriul apartenentei avocatilor la Baroul Ilfov”

 1. Opţiunea de a rămâne în Baroul Bucureşti este normală atâta vreme cât decizia de înfiinţare a noului Barou Ilfov este ilegală.

  Hotărârea 66 a UNBR constată că Baroul Ilfov a luat naştere „prin efectul legii” 51 la data înfiinţării Judeţului Ilfov, din 1997.

  Hotărârea constată în preambul (nici măcar în dispozitiv) că Baroul există deja şi nu mai trebuie înfiinţat.

  Deci în concepţia UNBR, baroul există din 1997.

  Este ca în „La steaua” lui Eminescu
  Era pe când nu s-a zarit,
  Azi o vedem, si nu e.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.