« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

INFO-PICCJ, 14 martie 2012
14.03.2012 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Content, Covid 19 Legal React, Drept penal | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

Evaziune fiscala. Trimitere in judecata. PT Suceava

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus, prin rechizitoriu, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpatului TĂNASĂ CĂTĂLIN CONSTANTIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că inculpatul, în calitate de unic asociat şi administrator al unei societăţi comerciale din judeţul Suceava, a desfăşurat operaţiuni comerciale cu un număr de 17 agenţi economici din ţară, în perioada ianuarie 2007 – februarie 2009, fără a dispune sau a opera înregistrările corespunzătoare în evidenţa financiar – contabilă a societăţii şi în declaraţiile fiscale către stat, cauzând astfel un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 319.521 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

***

Contrabanda. Trimitere in judecata. PJ Timisoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus, prin rechizitoriu, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpatei MIHAI IRINA-MIHAELA sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de contrabandă.

Din probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a reieşit următoarea situaţie de fapt:

La data de 21.04.2011 în jurul orelor 1350, inculpata a fost depistată în flagrant de către organele de poliţie în timp ce transporta cu un autoturism în municipiul Timişoara, cantitatea de 20.000 de ţigarete provenite din Serbia, fără a deţine documente justificative pentru marfă transportată, bunuri ce erau disimulate în interiorul autoturismului şi în portbagajul acestuia, inculpata cunoscând faptul că bunurile respective proveneau din contrabandă.

Prin faptele săvârşite inculpata a cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu în cuantum de 9.168 lei.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Judecătoriei Timişoara.

***

Contrabanda. Trimitere in judecata. PJ Timisoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus, prin rechizitoriu, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea in judecată a inculpatului MAXINIUC ADRIAN-FLORIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Din probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a reieşit următoarea situaţie de fapt:

La data de 23.09.2010, în jurul orelor 1830, inculpatul a fost depistat în flagrant de către organele de poliţie în timp ce transporta cu un autoturism între localităţile Cărpiniş şi Jimbolia din judeţul Timiş, cantitatea de 19.980 de ţigarete provenite din Serbia, fără a deţine documente justificative pentru marfă transportată, bunuri ce erau disimulate în interiorul autoturismului în portbagajul acestuia, inculpatul cunoscând faptul că bunurile respective proveneau din contrabandă.

Prin faptele săvârşite inculpatul a cauzat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 8.794 lei.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Judecătoriei Timişoara.

***

Accident prin explozie. Continuare cercetaro. PICCJ

În continuarea cercetărilor efectuate în dosarul privind accidentul prin explozie care a avut loc la data de 19 februarie 2012, în localitatea Sighetu Marmaţiei, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 13.03.2012, reţinerea pentru 24 ore a numitului ENACHE GHEORGHE RĂSVAN.

Acesta va fi prezentat în cursul zilei de astăzi, 14.03.2012 cu propunere de arestare preventivă pentru o durată de 29 zile Judecătoriei Sector 5,  până la data de 11 aprilie 2012.

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din data de 13.03.2012 s-a început urmărirea penală faţă de ENACHE GHEORGHE-RĂSVAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă (o persoană) şi vătămare corporală din culpă (14 persoane), distrugere din culpă cu consecinţe deosebit de grave, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

În sarcina inculpatului ENAGHE GHEORGHE RĂSVAN s-au reţinut infracţiunile anterior menţionate pentru perioada în care a îndeplinit funcţii de conducere în această firmă (2003 –februarie 2008).

Din probatoriul administrat până în prezent, a rezultat faptul că inculpatul ENACHE GHEORGHE RĂSVAN în perioada 2005-februarie 2008, în calitate de administrator al SC BERG SISTEM GAZ SA, s-a implicat în mod direct în activitatea de falsificare a unor documente vizând recepţia unor lucrări la reţeaua de distribuţie a gazului în oraşul Sighetu-Marmaţiei, implicare care a constat atât în instigarea la întocmirea unor acte în fals cât şi la întocmirea şi semnarea în fals a unor procese-verbale de recepţie la sfârşitul anului 2005, 2006 şi în 2007.

Inculpatul ENACHE GHEORGHE RĂSVAN a semnat în calitate de preşedinte al Comisiei de recepţie, Procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor din 06 iunie 2007, prin care se atesta în mod nereal că, lucrările executate la „înfiinţarea distribuţiei gaze naturale în municipiul Sighetu-Marmaţiei”, corespund proiectului de execuţie, caietelor de sarcini şi legislaţiei în vigoare.

Reamintim că, până în acest moment s-a început urmărirea penală faţă de S.C. BERG SISTEM GAZ S.A. şi faţă de inculpatul FAUR VALER, care a fost reţinut în data de 07.03.2012, fiind prezentat la arestare la Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti. Instanţa a emis pe numele inculpatului FAUR VALER un mandat de arestare pe 29 de zile. Recursul  declarat de inculpatul FAUR VALER se judecă în data de 15.03.2012 la Tribunalul Bucureşti .

De asemenea, la data de 05.03.2012, procurorii au dispus faţă de numitul RÂŞNOVEANU DANIEL (diriginte de şantier) începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă (o persoană), vătămare corporală din culpă (14 persoane) şi distrugere din culpă cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

La data de 5.03.2012 procurorii au dispus faţă de numitul RÂŞNOVEANU DANIEL măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pe o durată de 30 zile.

La aceeaşi data, 5.03.2012 procurorii au dispus faţă de numitul VIRLICS VASILE (responsabil de lucrări în cadrul firmei mai sus menţionate),începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă (o persoană), vătămare corporală din culpă (14 persoane) şi distrugere din culpă cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Totodată, în vederea recuperării prejudiciului produs în cauză, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui  imobil deţinut de FAUR VALER, precum şi asupra imobilului deţinut de  VIRLICS VASILE (responsabil de lucrări în cadrul firmei mai sus menţionate), cercetat sub aspectul săvârşirii aceloraşi infracţiuni.

***

Ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, lipsire de libertate în mod ilegal. Arestari. PJ Targu Mures

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Mureş au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a unui număr de 9 inculpaţi (aflaţi în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, lipsire de libertate în mod ilegal şi implicarea conducătorilor firmelor specializate de pază şi a angajaţilor acestora în descinderi în forţă.

Magistraţii Judecătoriei Tg. Mureş au admis în parte cererea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de  arestare preventivă pe numele a patru dintre inculpaţi şi măsura obligării de a nu părăsi localitatea faţă de ceilalţi 5.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 13.02.2012, un număr de nouă agenţi de pază din cadrul unei societăţi comerciale (dintre care, în prima fază, au fost identificaţi şapte), sub conducerea directorului zonal Luduş şi al şefului de intervenţie pe jud. Mureş, fără a fi sesizaţi sau alertaţi de angajaţii sau reprezentanţii unui restaurant din Luduş, au pătruns în forţă în incinta localului, unde au agresat-o pe partea vătămată, producând distrugeri în bucătăria restaurantului, unde aceasta se refugiase.

Totodată, aceştia au transportat-o, împotriva voinţei ei, cu un autoturism în Tg. Mureş, la un punct de lucru al societăţii, unde patronul societăţii a obligat-o, sub ameninţare, să scrie o declaraţie prin care îşi asuma responsabilitatea cu privire la incendierea unei maşini de intervenţie a firmei de pază.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Omor calificat. Incepere urmarire penala in rem. PT Ialomita

Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a fost înregistrată, la data de 14.03.2012, o cauză penală în care s-a început urmărirea penală in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Din primele cercetări, s-a reţinut faptul că, la data de 13.03.2012, un minor în vârstă de două luni a fost internat la Spitalul de Urgenţă Bagdasar Arseni din Bucureşti cu diagnosticul dilacerare cerebrală temporo-parietală stângă cu hematom subdural acut de emisfer cerebral stâng, multiple echimoze umăr stâng, hemitorace stâng şi regiune lombară, suspiciune de fractură humerus stâng. Ulterior, în dimineaţa zilei de 14.03.2012, victima a decedat.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

>> sursa: mpublic.ro

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.