Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Noutăți legislative

Cadrul de organizare a admiterii in ciclurile de studii universitare de licenta, de master si de doctorat

16 martie 2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 164 din data de 13 martie 2012 a fost publicat Ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 3313/2012 privind cadrul general de organizare si desfasurare a admiterii in ciclurile de studii universitare de licenta, de master si de doctorat pentru anul universitar 2012-2013.

Institutiile de invatamant superior organizeaza examene de admitere pentru admiterea in fiecare program si ciclu de studii universitare, pe baza metodologiilor proprii, cu respectarea prevederilor legislatiei in vigoare.

Examenul de admitere poate consta si in probe scrise sau orale, iar pentru testarea capacitatilor artistice sau sportive examenul de admitere va contine obligatoriu si o proba practica eliminatorie. De asemenea, pot fi luate in considerare notele de la probele de bacalaureat sau media de la bacalaureat, licenta sau disertatie, dupa caz, dar nu pot fi luate in calcul mediile sau notele din anii de studii.

Metodologia proprie de admitere, conditiile de admitere, inclusiv cifrele de scolarizare trebuie facute publice in fiecare an de catre universitate, cu cel putin 6 luni inainte de sustinerea concursului de admitere.

Pentru ciclul de studii universitare de licenta, admiterea se organizeaza pe domenii de licenta, la specializarile/programele de studii autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate in cadrul institutiei de invatamant superior.

Pentru ciclul de studii universitare de master, admiterea se realizeaza in domeniile de studii universitare de master acreditate, la programele de studii legal infiintate in cadrul institutiei de invatamant superior, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Pentru ciclul de studii universitare de doctorat, admiterea se realizeaza pe baza de competitie, in scolile doctorale acreditate sau autorizate provizoriu, in domeniile de studii universitare de doctorat aprobate in cadrul acestora, in conformitate cu prevederile Codului studiilor universitare de doctorat si ale legislatiei in vigoare.

Concursul pentru admiterea la toate formele de invatamant ale studiilor universitare mentionate se poate organiza in una sau doua sesiuni, inainte de inceperea anului universitar.

Perioadele sesiunilor de admitere, formele si probele de concurs se stabilesc prin metodologie proprie si se fac publice conform prevederilor legale in vigoare, prin afisare la sediul institutiei de invatamant superior si prin publicare pe pagina web proprie.

Un candidat poate fi admis si inmatriculat ca student la cel mult doua programe de studii concomitent, indiferent de institutiile de invatamant care le ofera. Un candidat declarat admis poate beneficia de finantare prin granturi de studii pentru un singur program de licenta, pentru un singur program de master si pentru un singur program de doctorat.

Metodologia detaliaza aspecte privind:
– conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca candidatii la admitere;
– reguli privind inscrierea candidatilor;
– rezultatele admiterii.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică