Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

MUSAT & ASOCIATII, implicata in oferta de vanzare a 15% din actiunile Transelectrica pe bursa


15 martie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Vânzarea secundară a unui pachet de 15% din acţiunile Transelectrica, iniţiată ieri, reprezintă un moment îndelung aşteptat de piaţă, investitori şi de organismele financiare internaţionale. Muşat & Asociaţii a fost direct implicată în acest proiect de referinţă, consiliind Oficiul Participaţiilor Statului în Privatizări şi Industrie (OPSPI) încă de la iniţierea proiectului din martie 2011. Mandatul a inclus selecţia consorţiului de intermediere, până la supervizarea tuturor activităţilor, incluzând negocierea contractului de intermediere, realizarea prospectului, structurarea tranzacţiei şi asistenţă pe tot parcursul procesului de vânzare.

“Structurarea ofertei într-o manieră care să permită încadrarea în termenele strânse agreate cu Fondul Monetar Internaţional, derularea discuţiilor cu autorităţile de reglementare, armonizarea procesului de culegere a informaţiilor relevante conform reglementărilor europene au reprezentat o parte dintre aspectele juridice cheie, care au necesitat o atenţie deosebită”, spune Miruna Suciu, Partner şi coordonator al departamentelor de energie şi pieţe de capital, care a condus echipa de şase avocaţi experimentaţi în tranzacţii complexe pe piaţa de capital implicată în acest proiect. “Am avut ca modele SPO-uri derulate în spaţiul european, pe pieţe mai mature”, adaugă Miruna Suciu.

Muşat & Asociaţii mai este implicată în alte două proiecte importante pe piaţa de capital: vânzarea pachetului de 15% din acţiunile Transgaz la Bursa de Valori Bucureşti şi lansarea ofertei publice iniţiale pentru vânzarea a 20% din Tarom. Firma este recunoscută pentru implicarea sa constantă în tranzacţii de anvergură pe piaţa de capital, precum oferta publică de preluare derulată de Rompetrol Group pentru Rompetrol Rafinare, preluarea şi delistarea Bere Azuga de către SABMiller sau asistarea Sanofi-Aventis cu privire la oferta de preluare pe piaţa locală a Zentiva.

Expertiza Muşat & Asociaţii în pieţe de capital este recunoscută de prestigioasele ghiduri juridice internaţionale de specialitate, IFLR 1000 şi PLC-Which Lawyer?, care plasează firma în topul firmelor de avocatură din România în această arie de practică. În domeniul energiei, casa de avocatură este de asemenea  recomandată pe primul loc în topurile realizate pe piaţa avocaţială locală de cunoscutele publicaţii londoneze Legal 500 şi Chambers & Partners.

Totodată, portofoliul Muşat & Asociaţii în domeniul energiei include numeroase proiecte de amploare, dintre cele mai răsunătoare derulate în sectorul energetic românesc, precum privatizarea Electrica Muntenia Sud, restructurarea datoriilor Termoelectrica, în valoare de 1,2 miliarde de euro, asistarea Enel în proiectul de construcţie a reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, evaluat la 4 miliarde de euro, precum şi în proiectul brownfield de modernizare a termocentralei de 800 de MW situată în Brăila, cu investiţii estimate la peste un miliard de euro. Muşat & Asociaţii oferă de asemenea asistenţă juridică Ministerului Economiei şi Hidroelectrica în proiectul de construcţie a Hidrocentralei de la Tarniţa-Lăpuşeşti, cu o investiţie estimată de 1,3 miliarde de euro.

Despre MUŞAT & ASOCIAŢII: MUŞAT & ASOCIAŢII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 16 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUŞAT & ASOCIAŢII oferă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUŞAT & ASOCIAŢII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile străine de specialitate (Chambers & Partners, Practical Law Company, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind la rândul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

MUŞAT & ASOCIAŢII este prima casă de avocatură de pe piaţa locală distinsă cu prestigiosul premiu „The National Law Firm of the Year“ acordat de publicaţia britanică de specialitate International Financial Law Review (IFLR) care realizează şi binecunoscutul ghid juridic internaţional IFLR 1000. De asemenea, renumita publicaţie Chambers Europe a decernat firmei MUŞAT & ASOCIAŢII trofeul „Romanian Law Firm of the Year„, pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanţe pe parcursul anului trecut în România, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUŞAT & ASOCIAŢII oferă în mod regulat consiliere juridică celor mai cunoscute şi respectate corporaţii din România, inclusiv o treime din Top 100 şi jumatate din Top 500 mari companii, precum şi instituţiilor publice şi financiare locale în tranzacţii corporative şi financiare sofisticate şi în proceduri complexe de rezolvare a conflictelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienţi, majoritatea din categoria investitorilor străini printre care: Enel SpA, GDF Suez, Rompetrol, Colas, European Investment Bank, RBS (Royal Bank of Scotland), ING Bank, Fortis Bank, KBC Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BNP Paribas, OTP Bank, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, Roche, Abbot, General Electric, General Motors, Microsoft, Intel, Oracle, Google, AON, Amazon.com, AT&T, Nokia, Alcatel – Lucent, Telecom Italia, Thyssen Krupp, Generali, AFI Europe, Electrolux, Caterpillar, Monsanto, Deutsche Bahn, SAB Miller, etc.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică