Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

PwC România si D&B David si Baias au furnizat consultanta financiara, fiscala si juridica in tranzactia ROMBAT – Metair pe partea cumparatorului


15 martie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

PwC România şi firma sa corespondentă de avocatură în România, D&B David şi Baias, au furnizat consultanţă financiară, fiscală şi juridică pe partea cumpărătorului în tranzacţia implicând achiziţia pachetului majoritar de acţiuni al ROMBAT Bistriţa de către firma sud-africană Metair International Holding Cooperatief. Tranzacţia se ridică la aproape 43 de milioane de EUR şi este una dintre cele mai mari înregistrate vreodată în sectorul automotive din România.  Metair a fost asistat si de firma de avocatura sud-africana Tabacks.

„ROMBAT este unul dintre cei mai mari producători de baterii auto din Europa Centrală şi de Est, cu o cotă de piaţă semnificativă atât în România, cât şi la export, şi are perspective excelente de dezvoltare, în linie cu evoluţia generală a sectorului auto din România care a crescut constant în ultimii ani pe fondul sporirii exporturilor. În acelaşi timp, Metair este o firmă sud-africană care deţine participaţii în mai multe companii din sectorul automotive.  Metair este principalul producator de baterii auto din Africa de Sud si este angajat intr-un program de dezvoltare a bateriilor de „noua generatie”.  Metair cooperează de ceva vreme cu ROMBAT, iar această tranzacţie demonstrează angajamentul lor pe termen lung pentru dezvoltarea industriei auto din România”, a declarat Sorin David, Partener Senior, D&B David şi Baias, unul dintre coordonatorii echipei de consultanţi implicaţi în tranzacţie.

„Acesta a fost un efort combinat remarcabil al echipei de tranzacţii PwC, cuprinzând atât consultanţi financiari şi fiscali din România şi Africa de Sud, cât şi avocaţi D&B David şi Baias. A fost un proces de negociere extrem de complex şi s-a ajuns la o structurare foarte interesantă a tranzacţiei. Se cuvin felicitări echipei române de consultanţi compusă din Anda Rojanschi, Partener, D&B David şi Baias- conducatorul echipei de negociere, Mariana Barbu, Director, Consultanţă Fiscală, şi Alexandru Medelean, Director, Liderul Echipei de Servicii pentru companii antreprenoriale, PwC România”, a adăugat Sorin David.

Despre D&B David şi Baias: D&B David şi Baias, societatea de avocatură corespondentă a PwC în România, vă pune la dispoziţie soluţii integrate, novatoare şi pragmatice prin acordarea de asistenţă, reprezentare şi consultanţă juridică în următoarele domenii: societăţi comerciale şi grupuri de societăţi, fuziuni, achiziţii şi restructurări, proprietăţi imobiliare, relaţii de muncă şi resurse umane, servicii financiare şi pieţe de capital, concurenţă şi ajutoare de stat, proprietate intelectuală, protecţia consumatorului şi a datelor cu caracter personal, litigii fiscale şi comerciale. D&B David şi Baias este de asemenea specializată în domeniile farmaceutic şi IT&Telecom, furnizând soluţii specifice pentru societăţile din aceste industrii.

Despre PwC: Firmele din reţeaua PwC ajută organizaţiile şi indivizii să creeze valoarea adăugată de care au nevoie. Suntem o reţea de firme prezentă în 158 de ţări cu aproape 169.000 de specialişti dedicaţi oferirii de servicii de calitate de audit, consultanţă fiscală şi consultanţă pentru afaceri.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii