Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Masterclass US Litigators
Flux informații

TUCA ZBARCEA & ASOCIATII TAX, un nou jucator pe piata de consultanta fiscala

16 martie 2012 | JURIDICE.ro

Ţuca Zbârcea & Asociaţii anunţă înfiinţarea unei divizii de consultanţă fiscală cu specialiști din Big 4 şi Ministerul Finanţelor Publice.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii Tax S.R.L. este divizia specializată în acordarea de servicii de consultanţă fiscală ce va opera ca o entitate afiliată firmei de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Nucleul echipei este format din 5 consultanţi fiscali autorizaţi, cu o experienţă între 8 şi 10 ani acumulată în cadrul marilor companii de audit Big 4. Acestora li se adaugă alţi 5 avocaţi cu experienţă în gestionarea diverselor problematici de procedură şi contencios fiscal.

Coordonatorii practicii de consultanţă fiscală sunt Alexandru Cristea, Tax Partner şi Răzvan Gheorghiu-Testa, Avocat asociat al Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Din echipă mai fac parte Alin Chitu, Tax Senior Manager, precum şi alţi doi specialişti în domeniu cu experienţă anterioară îndelungată în cadrul marilor firme de audit şi Ministerului Finanţelor Publice.

Potrivit reprezentanţilor firmei de avocatură, decizia de a intra pe piaţa serviciilor de consultanţă fiscală prin înfiinţarea unui jucător independent este justificată în principal de cererea crescândă de asistenţă de specialitate provenind din partea clienţilor curenţi, dar şi de nevoia de a valorifica mai intens experienţa acumulată de firma de avocatură prin echipa proprie în ultimii 7 ani. „Constituirea unei divizii separate de consultanţă fiscală reprezintă, pentru noi, formula optimă de organizare pentru prestarea de servicii profesionale în această zonă, după ce timp de mai mulţi ani am gestionat intern problematici de procedură fiscală şi contencios fiscal. În plus, acest pas se înscrie în politica de servicii de tip „one stop-shop” pe care am promovat-o şi în legătură cu alte arii, cum ar fi insolvenţa, proprietatea intelectuală, fondurile structurale, mediatori etc”, a declarat Răzvan Gheorghiu-Testa, Avocat asociat în cadrul Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Acesta a adăugat şi faptul că planurile pe termen scurt şi mediu vizează extinderea echipei, a portofoliului de clienţi şi de proiecte specifice, precum şi o cifră de afaceri între 500.000-600.000 Euro pentru primul an de activitate. Proiecţiile au la bază un ritm susţinut de creştere a cererii de servicii de consultanţă fiscală pe fondul dinamicii şi volatilităţii cadrului de reglementare în această materie, dar şi în contextul în care societăţile comerciale tind tot mai mult către structuri operaţionale cât mai bine optimizate fiscal, cât şi, nu în ultimul rând, în contextul agresivităţii autorităţii de control şi înăspririi controalelor aferente.

Servicii JURIDICE.ro

Arbitraj comercial

Evenimente juridice

„Consultanţa fiscală întregeşte o paletă de servicii existente, clienţii beneficiind de o viziune unitară, integrată, asupra diverselor problematici juridice şi de natură fiscală şi de garanţia aceluiaşi standard de calitate a serviciilor Ţuca Zbârcea & Asociaţii. Sunt economii de costuri şi se asigură o flexibilitate mult mai mare. Ne-am propus să fim o voce în această piaţă şi să oferim alternative viabile serviciilor practicate în acest moment de alte companii de audit ori diverse entităţi, modelul nostru de afaceri neimplicând vreo problemă de independenţă, dar având în spate o echipă multidisciplinară şi o casă de avocatură puternică”, a precizat Alexandru Cristea, Tax Partner în cadrul Ţuca Zbârcea & Asociaţii Tax S.R.L.

În decursul ultimilor 7 ani, Ţuca Zbârcea & Asociaţii şi-a dezvoltat o practică recunoscută în domeniul fiscal, firma fiind clasată constant pe primele locuri în directoarele internaționale de prestigiu, precum Chambers Europe. De asemenea, firmei i-a fost decernat premiul „Cea mai bună firmă de avocatură în domeniul fiscal 2010” în cadrul World Finance Review Legal Awards şi premiul “Firma de avocatură a anului în domeniul Corporate Tax 2010” în cadrul ACQ Law Awards.

De asemenea, în domeniul contenciosului fiscal, echipa de avocaţi din cadrul departamentului de litigii a asistat şi reprezentat cu succes clienţi dintr-o varietate de industrii cu privire la toate tipurile de taxe, obligaţii fiscale, contribuţii de orice natură la bugetele de stat, inclusiv reprezentare în faţa autorităţilor fiscale şi judiciare pe aspecte legate de facilităţi fiscale.

Despre echipa de coordonatori ai Ţuca Zbârcea & Asociaţii Tax S.R.L.:

Răzvan Gheorghiu-Testa este Avocat asociat şi unul din fondatorii Ţuca Zbârcea & Asociaţii. Încă de la înfiinţarea firmei în urmă cu 7 ani, pe lângă rolul de co-coordonator al practicii de drept imobiliar, Răzvan a fost coordonatorul practicii de drept fiscal din cadrul firmei de avocatură. El combină aptitudini de drept fiscal şi societar, oferind strategii şi soluţii multidisciplinare în achiziţii corporative şi tranzacţii de vânzare în sectorul imobiliar, proiecte de tip greenfield, fuziuni şi achiziţii transfrontaliere, privatizări şi dezvoltări în noi capacităţi de producţie. În ultimii 16 ani, el a asigurat asistenţă unor companii internaţionale din diverse sectoare ale industriei şi economiei, cum ar fi retail, bunuri de larg consum, oţel, energie, telecomunicaţii, petrol şi gaze, farmacie. Pe lângă calitatea sa de co-coordonator al practicii de drept imobiliar din cadrul Ţuca Zbârcea & Asociaţii, Răzvan va coordona împreună cu Alexandru Cristea şi echipa mixtă de consultanţi fiscali şi avocaţi ai Ţuca Zbârcea & Asociaţii Tax S.R.L.

Alexandru Cristea este Tax Partner al Ţuca Zbârcea & Asociaţii Tax S.R.L., societate afiliată firmei de avocatură. Alexandru are o experienţă de peste 10 ani în materie de consultanţă fiscală, desfăşurându-şi activitatea în cadrul Deloitte şi PricewaterhouseCoopers (PwC) unde a fost în ultimii ani unul dintre coordonatorii departamentului de impozite indirecte. El deţine cunoştinţe vaste în planificarea fiscală şi în implementarea unor structuri fiscale eficiente la nivel internaţional, acordând totodată asistenţă clienţilor în materie de contencios fiscal (TVA şi accize). El a fost consultant local în cadrul programului PHARE pentru implementarea în România a unei legislaţii armonizate cu cea europeană în ceea ce priveşte TVA-ul, fiind implicat atât în procesul de redactare a legislaţiei, cât şi în organizarea de cursuri pentru experţii din cadrul Ministerului de Finanţe din România. De asemenea, a coordonat în mod activ proiecte de pre-aderare şi post-aderare constând în implementarea unor noi proceduri, adaptarea sistemelor informatice şi instruirea personalului unor societăţi de top din România pentru conformarea la cerinţele legislaţiei europene implementate în Codul Fiscal românesc. Alexandru Cristea este consultant fiscal autorizat şi are un MBA în finanţe.

Alin Chitu este Tax Senior Manager al Ţuca Zbârcea & Asociaţii Tax S.R.L., având peste 8 ani de experienţă în materia consultanţei fiscale. Anterior, el şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Deloitte şi KPMG.  Alin a acordat consultanţă unui mare număr de societăţi locale şi multinaţionale în legătură cu o problematică diversă,  atât în materia impozitului pe profit  cât si a impozitelor indirecte. El este specializat în aspecte privind impozitul pe profit şi a acordat asistenţă clienţilor în legătură cu structurarea investiţiilor în România. De asemenea, Alin a fost implicat constant în negocierea documentelor tranzacţiei, atât în cazul transferurilor de active cât şi în cazul transferurilor de acţiuni şi a coordonat diverse investigaţii de tip due-diligence. Alin este consultant fiscal autorizat şi deţine un Master în finanţe.

Despre Ţuca Zbârcea & Asociaţii:

Cu o echipă formată din 90 de avocaţi în cadrul biroului din Bucureşti, Ţuca Zbârcea & Asociaţii operează un sediu secundar în Cluj-Napoca, care funcţionează în asociere cu Nistorescu, Şomlea & Asociaţii, cât şi un birou de reprezentanţă în Madrid, Spania. Totodată, firma a stabilit o colaborare strategică pe principiul „best friend” cu firma de avocatură Ţurcan Cazac, liderul pieţei de avocatură de business din Chişinău, Republica Moldova.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii oferă asistenţă juridică în toate domeniile dreptului, fiind recomandată de prestigioase directoare internaţionale de specialitate pentru serviciile în domenii precum energie şi resurse naturale, drept financiar-bancar, achizitii publice, infrastructura, dreptul muncii si drept social,  drept societar şi comercial, fuziuni, achiziţii / privatizări, litigii şi arbitraje internaţionale, etc.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a primit numeroase recunoaşteri şi distincţii pe plan local şi internaţional, fiind câştigătoarea premiului „Firma de Avocatură a Anului” în ultimii patru ani şi desemnată „Cea mai inovatoare casă de avocatură din Europa Continentală” de către Financial Times. De asemenea, firmei i-a fost acordată cea mai importanţă distincţie a directorului internaţional de specialitate Chambers Europe – premiul „Law Firm of the Year” (Chambers Europe Awards for Excellence 2010), precum şi cel mai important premiu regional atribuit de revista britanică The Lawyer – „Firma de Avocatură a Anului pentru Europa de Est şi Balcani” (The Lawyer European Awards 2010).

De asemenea, recent, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a câştigat premiul pentru cel mai apreciat stil de management („Best Managed Workplace”) în cadrul ceremoniei MPF European Leadership Awards 2012.

Portofoliul Ţuca Zbârcea & Asociaţii include numeroase companii naţionale şi multi-naţionale, importante instituţii financiare, precum şi autorităţi publice şi instituţii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienţi se numără: Erste Bank / Banca Comercială Română (BCR), OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, GED Capital Development, Cadbury, Bursa de Valori Bucureşti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ING Real Estate etc.

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories

Servicii J   Cont profesional [membership]   Catalog   Documentare   Comunicare   Revealing   Vizual   Website   Logo   Foto   Video   Talent Search   Recrutare   Evenimente   Directoare internaţionale