« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Mediu
CărţiProfesionişti
 

Ghidul de finantare a Programului Rabla pe anul 2012
16.03.2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 168 din data de 14 martie 2012 a fost publicat Ordinul ministrului mediului si padurilor nr. 981/2012 pentru aprobarea Ghidului de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national.

Programul va continua in aceeasi forma ca si in anul 2011, cei care caseaza un autovehicul uzat avand posibilitatea sa obtina si sa utilizeze cumulat pana la trei tichete valorice de cate 3.800 de lei, pentru achizitionarea unui autovehicul nou.

Obiectul programului il reprezinta finantarea nerambursabila din Fondul pentru mediu, acordata sub forma primei de casare, pentru achizitionarea autovehiculelor noi, mai putin poluante, in schimbul predarii spre casare a autovehiculelor uzate.
Pogramul Rabla se adreseaza persoanelor fizice, persoanelor juridice sau operatorilor economici fara personalitate juridica, care detin in proprietate un autovehicul uzat inmatriculat pe numele lor.
Programul se deruleaza in limita fondurilor prevazute cu aceasta destinatie prin bugetul anual al Fondului pentru mediu, aprobat conform legii.
Cuantumul primei de casare este de 3.800 lei.
Prima de casare este exprimata printr-un tichet cu valoare nominala.
Pentru un autovehicul uzat, predat spre casare, se elibereaza un singur tichet valoric.
Pentru achizitionarea unui autovehicul nou se pot utiliza unul, doua sau cel mult 3 tichete valorice.
Valoarea nominala a tichetelor valorice se scade de catre producatorul validat din pretul de comercializare al autovehiculului nou, diferenta fiind asigurata de catre proprietarul beneficiar din surse financiare proprii si/sau surse financiare complementare: credite bancare sau finantare in baza unui contract de leasing financiar.

Ghidul prevede si achizitia autovehiculelor hibrid si electrice in cadrul programului.
Astfel, cei care vor casa o masina veche, vor beneficia de:
– doua tichete valorice, pentru achizitionarea unui autovehicul hibrid, in schimbul predarii spre casare a unui autovehicul uzat;
– 4 tichete valorice, pentru achizitionarea unui autovehicul electric, in schimbul predarii spre casare a unui autovehicul uzat.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.