Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-DIICOT, 16-18 martie 2012
18.03.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Inşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. DIICOT Galati

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 22 de persoane, dintre care 1 deputat în Parlamentul României, 1 avocat din cadrul Baroului Galaţi şi un fost arbitru din cadrul Curţii de Arbitraj Galaţi, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

În fapt, se reţine că membrii grupării identificau terenuri şi imobile, situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului.

În acest scop, învinuiţii au folosit hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunţate în fals.

Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte suma de 1 milion de Euro, prin raportare la un număr de 9 imobile.

In sarcina unora dintre membrii grupării se mai reţine că au încercat să obţină suma de aproximativ 5 milioane lei, prin inducere în eroare şi folosire de mijloace frauduloase, respectiv a unui contract de prestări servicii falsificat şi a unui bilet la ordin completat în fals.

Procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 14 percheziţii domiciliare în mun. Galaţi, în vederea identificării şi ridicării de mijloace de probă.

La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi aduse 22 de persoane faţă de care urmează a fi dispuse măsurile legale, după finalizarea audierilor.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Galaţi, IPJ Galaţi şi lucrători din cadrul IJJ Galaţi.

***

Detinere si trafic de droguri de risc. Retinere. DIICOT Bistrita Nasaud

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistrita-Nãsãud au dispus retinerea pentru 24 de ore a inculpatului Rus Ştefan, in varsta de 31 de ani, pentru savarsirea infractiunilor de detinere si trafic de droguri de risc, prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 si nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, prev.de art. 279 al.1 C.pen.
In fapt se retine ca inculpatul Rus Ştefan a comercializat cantitati insemnate de rezină de cannabis catre consumatorii din zona oraşului Năsăud.

Drogurile de risc proveneau din Spania si erau introduse pe teritoriul Romaniei prin intermediul unor firme de transport şi de curierat.

In sarcina inculpatului se mai retine ca a detinut in mod nelegal o armă de foc, în stare de funcţionare, calibrul 16 mm, pe care a vandut-o unui investigator sub acoperirie, contra sumei de 700 de Euro.

La data de 15 martie 2012, inculpatul a fost depistat în flagrant delict avand asupra sa alte două arme de vânătoare, pe care intentiona sa le comercializeze pentru suma de 2600 de Euro.

Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa inculpatului, procurorii D.I.I.C.O.T. au descoperit si ridicat 63 de cartuşe de diferite calibre.

La solicitarea procurorilor D.I.I.C.O.T. instanta de judecata a dispus arestarea preventiva a inculpatului pentru o perioada de 29 de zile.

Cercetarile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciara din cadrul S.C.C.O. Bistrita-Nãsãud.

***

Droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc. Flagrant. DIICOT Bucuresti

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti efectuează cercetări faţă de inculpaţii ROHOZNEANU UŢU CLAUDIU, 44 de ani, ŞTEFAN TUDOR, 44 de ani, KRECSUN ŞTEFAN DANIEL, 32 de ani şi ŢICA COSMIN PAUL, 24 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc, prev. de art. 10 rap. la art. 3 alin. 1 şi 2 şi de art. 2 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 143/2000.

În sarcina inculpaţilor se reţine că au organizat şi coordonat procurarea unei importante cantităţi de cocaină din Venezuela şi transportul drogurilor de mare risc pe rută aeriană către Spania.

La data de 28.11.2011, urmare a colaborării procurorilor D.I.I.C.O.T. cu autorităţile judiciare din Spania, unul dintre membrii grupării a fost depistat în flagrant delict pe aeroportul Barajas – Madrid, în timp ce transporta cantitatea de 3,7 kg cocaină.

La data de 28 februarie 2012, alţi doi membri ai grupării au fost depistaţi în flagrant delict, în punctul de trecere a frontierei Nădlac, judeţul Arad, în timp ce intenţionau să introducă în ţară cantitatea de 1,5 kg cocaină, drog de mare risc, disimulată în bara de protecţie a autoturismului cu care se deplasau.

Valoarea totală a drogurilor este de 400.000 de Euro.

Facem precizarea că inculpaţii Rohozneanu Uţu Claudiu şi Ştefan Tudor se află în prezent în executarea unor pedepse privative de libertate de 13 ani şi respectiv 20 de ani închisoare, condamnari pronuntate in dosare penale de criminalitate organizata investigate de catre D.I.I.C.O.T.

La solicitarea procurorilor D.I.I.C.O.T. instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor.

Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul D.C.C.O., SCCO Timişoara şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Administraţia Naţională a Penitenciarelor – Direcţia de Prevenire a Criminalităţii în Mediul Penitenciar şi Jandarmeriei Române.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către D.O.S şi D.G.I.P.I.

>> sursa: diicot.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti