Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 20 martie 2012
20.03.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Politisti cercetati pentru implicare in furturi. PT Constanta

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, efectuează în prezent peste 15 percheziţii în locaţii din judeţele Constanţa şi Tulcea într-o cauză în care efectuează cercetări faţă de aproximativ 40 persoane.

Cercetările sunt efectuate în raport cu fapte de sustragere de bunuri din Portul Constanţa şi corupţie, faţă de 12 lucrători de poliţie, care ar fi sprijinit activităţile infracţionale ale celor implicaţi în furturi.

Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică.

***

Omor deosebit de grav. Arestare. PT Hunedoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului CARCEL COSMIN-PAUL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor deosebit de grav.

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în dimineaţa zilei de 18.03.2012, inculpatul Carcel Cosmin-Paul a aplicat  mai multe lovituri cu un topor, în zona capului şi a gâtului concubinei sale (în vârstă de 19 ani) şi mamei acesteia (în vârstă de 49 de ani), provocându-le leziuni care au condus la decesul celor două victime.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale.

***

Tentativa la omor calificat. Arestare. PT Maramures

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au înaintat instanţei de judecată propunerea de arestare preventivă a inculpatului ANDREICA MARIAN-IOAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Maramureş au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, pe numele inculpatului.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 11.02.2012, pe fondul consumului de alcool şi a unui conflict spontan cu tatăl său, inculpatul Andreica Marian-Ioan i-a aplicat părţii vătămate A.I. o lovitură cu cuţitul în zona hemitoracică stângă.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

***

Omor calificat. Arestare. PT Maramures

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au înaintat instanţei de judecată propunerea de arestare preventivă a inculpatului BLEDEA GHEORGHE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Maramureş au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile, pe numele inculpatului.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 09.02.2012, pe fondul consumului de alcool, i-a aplicat mamei sale, victima B.M., multiple lovituri cu pumnii şi picioarele, cauzându-i leziuni care au condus la decesul acesteia.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

***

Omor calificat si deosebit de grav. Continuare cercetari. Revocare masura arestarii si internarea intr-un institut medical de specialitate

În continuarea cercetărilor în cauza privind decesul unui minor în vârstă de 6 săptămâni, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov au solicitat, de îndată, revocarea măsurii arestării preventive dispuse de către Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov.

Totodată, procurorii au solicitat instanţei de judecată luarea măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii a inculpatei într-un institut medical de specialitate.

Aceste decizii ale procurorilor au fost luate în considerarea Raportului de expertiză medico-legală psihiatrică întocmit de Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” privind pe inculpata Iudeanu Monica Florina, cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat şi deosebit de grav, din concluziile căruia a rezultat că aceasta a avut discernământul abolit în raport cu fapta pentru care este cercetată.

Ca urmare, în raport cu cererea formulată, instanţa de judecată a revocat arestarea preventivă şi a dispus internarea medicală provizorie, pe o durată de 90 de zile, a inculpatei într-un institut medical de specialitate.

În cauză, procurorii urmează a dispune soluţia legală faţă de această inculpată, având în vedere împrejurarea esenţială pentru răspunderea penală, că a acţionat fără discernământ, soluţie ce va fi avută în vedere de către instanţa de judecată la momentul pronunţării asupra internării medicale definitive a inculpatei.

***

Furt calificat. Arestare. PJ sector 2

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti au solicitat, la data de 20.03.2012, instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpaţilor  DRĂGOI NICOLAE, LUNGU ION şi  MIZILEANU MARIAN (aflaţi în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a reieşit următoarea situaţie de fapt:

În perioada decembrie 2011- martie 2012, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti împreună cu ofiţerii de poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Furturi Auto au efectuat cercetări privind mai multe persoane ce se ocupau cu sustragerea şi valorificarea autoturismelor marca Dacia, pe raza teritorială a Municipiului Bucureşti.

În urma activităţilor desfăşurate de către organele de urmărire penală s-a stabilit că în data de 26.12.2011, inculpaţii Drăgoi Nicolae şi Lungu Ion au sustras un autoturism pe care l-au dezmembrat şi ulterior au valorificat piesele.

La data de 19.03.2012, în jurul orei 2115, inculpatul Drăgoi Nicolae  beneficiind de ajutorul dat de ceilalţi doi inculpaţi, care asigurau paza, a sustras din Bucureşti un autoturism pe care l-a condus pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

În acest context, în zona Bd. Iancu de Hunedoara (în apropierea sediului Guvernului), ofiţerii de poliţie din cadrul Serviciului Furturi Auto i-au depistat pe cei 3 inculpaţi în trafic, pentru oprirea şi imobilizarea acestora fiind necesar folosirea armamentului din dotare.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Luare de mita, trafic de influenţă şi omisiunea sesizării organelor judiciare. Trimitere in judecata. PT Bucuresti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au finalizat cercetările  în cauza având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă şi omisiunea sesizării organelor judiciare şi au dispus, totodată, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului  GHEŢU MARIN (agent de poliţie).

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a reieşit următoarea situaţie de fapt:

Cu ocazia mai multor întâlniri între inculpatul Gheţu Marin şi denunţătoare, inculpatul i-a solicitat acesteia (administrator al unui local), o sumă de bani în vederea neluării măsurilor sancţionatorii prevăzute de lege pentru încălcarea normelor referitoare la efectuarea unor renovări la imobilul în care funcţiona localul.

Reamintim că, inculpatul i-a promis denunţătoarei şi că va interveni pe lângă funcţionari din cadrul Primăriei Capitalei pentru obţinerea avizelor de construcţie necesare pentru acelaşi imobil, fiind surprins în flagrant, la data de 24.02.2012, în timp ce primea suma de 2.000 de lei de la aceasta.

Totodată, inculpatul a luat cunoştinţă, în virtutea funcţiei deţinute (de lucrător de poliţie) despre faptul că denunţătoarea a săvârşit o infracţiune, constând în aceea că în spaţiul comercial deţinut în centrul istoric al Bucureştiului a executat lucrări de construire, fără autorizaţie de construire şi nu a sesizat de îndată organele de urmărire penală.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.

>> sursa: mpublic.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti