Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Volumul tranzactiilor asistate de REFF SI ASOCIATII in 2011 se mentine la peste un miliard de Euro


21 martie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Valoarea mandatelor administrate în 2011 de către societatea de avocați Reff și Asociații totalizează un miliard de Euro. În continuare, firma de avocatură afiliată Deloitte România s-a remarcat în domeniul imobiliar, bănci și piață de capital, precum și consultanță M&A.

„2011 a fost un an excelent pentru practica noastră, care a înregistrat o creștere semnificativă a portofoliului de clienți și de proiecte reprezentative, cu menținerea unui volum ridicat al tranzacțiilor asistate în condițiile în care valoarea totală la nivel de piață s-a restrâns față de anul precedent. Avansările privesc deopotrivă zonele de practică care ne-au consacrat (M&A, banking, imobiliar), cât și arii în plină dezvoltare cum sunt energia, concurența sau litigiile”, spune Alexandru Reff, Partener Reff și Asociații. „Suntem în special mândri de evoluțiile din cadrul echipei, la al cărei nucleu extrem de stabil am adăugat anul trecut șase colegi noi, atât tineri absolvenți, cât și avocați seniori din alte firme internaționale. Calitatea profesională și angajamentul exemplar al colegilor noștri sunt ingrediente esențiale ale succesului de care ne-am bucurat”.

Anul trecut, Reff și Asociații și-a consolidat și mai mult reputația în domeniul tranzacțiilor M&A pe piața imobiliară, obținând încă un premiu din partea Ziarului Financiar: cea mai importantă tranzacție a anului 2010 în domeniul imobiliar încheiată pe piața din România (achiziția Floreasca Business Park de către fondul de investiții New Europe Property Investments plc., căruia Reff și Asociații i-a acordat consultanță juridică).

De asemenea, societatea de avocatură a fost nominalizată și la categoria „Cea mai importantă tranzacție în domeniul bancar în România”, pentru asistența juridică acordată Bank of Cyprus în prima finanţare de amploare din România în domeniul imobiliar din 2011, respectiv finanțarea companiei Nova Imobiliare în vederea dezvoltării primei faze a centrului comercial Colosseum din București.

Se evidențiază astfel o altă arie importantă de expertiză pentru Reff și Asociații, firma de avocatură având un portofoliu solid în zona serviciilor financiare, valoarea totală a mandatelor pe acest segment urcând la 700 de milioane de Euro.

„Anul 2011 s-a menținut în tendințele impuse de anul precedent, băncile continuând să-și analizeze portofoliul de credite și accelerând procesul de restructurare a activelor cu probleme. Acolo unde este posibil, se încearcă realizarea unor restructurări în afara procedurii insolvenței (fie prin restructurarea creditelor, fie prin preluarea unor active), însă în continuare sunt multe situații în care insolvența nu poate fi evitată”, spune Andrei Burz-Pînzaru, Partener Reff și Asociații și coordonator al practicii de drept bancar și piețe de capital. „În cadrul Reff și Asociații, beneficiem de o experiență mixtă în acest tip de situații, dată fiind implicarea noastră în numeroase proiecte, fie de partea băncilor, fie de partea împrumutaților, ceea ce ne permite o abordare pragmatică și eficientă a situațiilor de acest gen, în beneficiul părților implicate”.

El a adăugat: „Pe segmentul piețe de capital, am constatat intensificarea activității autorităților de reglementare pe de o parte, și a litigiilor inițiate de acționarii minoritari pe de altă parte, ceea ce a rezultat într-un volum crescut de asistență specializată în domeniul legislației valorilor mobiliare”.

Tot anul trecut, Reff și Asociații a asistat compania Fatrom în cadrul procesului de vânzare către DSM Nutritional Products, consolidându-și astfel portofoliul de tranzacții M&A, ce a ajuns la un volum cumulat de peste 300 de milioane de Euro în ultimul an.

În paralel, dinamismul industriei energiei și resurselor a generat mai multe mandate de consultanță juridică, cu precădere pe segmentul energiei regenerabile (dezvoltarea de microhidrocentrale, parcuri eoliene, tranzacții cu proiecte în dezvoltare etc.).

„În contextul în care domeniul energiei regenerabile ia avânt, cu siguranță că numărul proiectelor de profil va crește și, implicit, presiunea aspectelor juridice aferente. Anticipând acest lucru, ne-am construit o echipă specializată care lucrează deja la proiecte extrem de interesante și complexe din punctul de vedere al implicațiilor juridice”, spune Georgiana Singurel, Associate Partner și coordonator al echipei de profil.

Anul 2012 a început în forță pentru Reff și Asociații, societatea marcând încă din luna ianuarie o nouă tranzacție cheie pe piața imobiliară: achiziția complexului de birouri de clasa A, Business City Center din Timișoara de către fondul New Europe Property Investments plc (“NEPI”), căruia echipa de avocați i-a oferit consultanță juridică.

Pe fondul tendințelor remarcate în ultimele luni, Reff și Asociații și-a alocat echipe specializate pe sectorul de retail, energie și resurse, precum și pentru listarea la bursă a companiilor. În paralel, firma își consolidează reputația în domeniile deja consacrate, precum litigii, dreptul concurenței și dreptul muncii.
Veniturile societății de avocați au crescut în 2011 cu 20%, față de anul precedent.

Reff și Asociaţii este societatea de avocați afiliată Deloitte România, operând împreună cu practica multidisciplinară a Deloitte România și cu rețeaua internațională de avocați care colaborează cu Deloitte pe plan global. Avocații din cadrul Reff și Asociații au experiență în tranzacții complexe, adresând problematica juridică din perspectiva multidiscplinară și în considerarea bunelor practici internaționale. Apartenența la echipa multidisciplinară a Deloitte permite oferirea unor soluții complete la problemele clienților. Avocații Reff și Asociații oferă servicii la cel mai înalt nivel care se bazează atât pe experiența juridică, cât și pe utilizarea unor proceduri inovatoare. Abordarea globală și sistematică a aspectelor analizate permite clienților noștri să integreze aspectele juridice în deciziile lor strategice încă din fazele incipiente ale operațiunilor, anticipând și prevenind riscurile juridice și minimizând potențialele perturbări ale activităților desfășurate.

Recunoaștere locală și internațională:
Implicarea constantă și substanțială din ultimii ani a avocaților de la Reff și Asociații în tranzacții de referință a contribuit la creșterea vizibilității și consolidarea poziției pe piața locală a serviciilor juridice, având ca rezultat o ascensiune în ghidurile juridice internaționale. Ediția 2010 a Legal 500, Europe, Middle East & Africa clasează Reff și Asociații printre cele mai importante case de avocatură și recomandă serviciile oferite de avocații acesteia pentru asistență în domeniile: financiar-bancar, drept corporatist și M&A și imobiliar. Conform celor citate în anuarul Legal 500, clienții apreciază echipa Reff și Asociații pentru „asistența tehnică excelentă” și “capacitatea de a răspunde unor solicitări complexe în cadrul unor termene limită foarte strânse”. De asemenea, Reff și Asociații a fost recomandată de ghidul internațional Chambers Europe 2011 pentru aria de practică M&A. Pe plan local, în 2009, 2010 și 2011, Reff și Asociații a primit numeroase premii ca recunoaștere pentru asistență juridică oferită în cele mai mari tranzacții imobiliare din România, acestea situându-se și în topul celor mai mari tranzacții de tip M&A. În 2010 și 2011, Ziarul Financiar a atribuit Reff și Asociații premiul pentru “Societatea de Avocați a anului 2010 în domeniul imobiliar”, iar în 2011 echipa de drept bancar a Reff și Asociatii a fost nominalizată la categoria “Cea mai importantă tranzactie de finanțare bancară a anului 2011”.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică