Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Brasov. Necesitatea formularii cererii de repunere in termen


22 martie 2012 | Raluca CÎRSTEA

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență Curți de Apel

Judecătorii Dorina Rizea, Mihail Lohănel și Roxana Maria Trif au apreciat (în cuprinsul deciziei civile nr. 1467 din 26 noiembrie 2009 pronunţată în recurs de Secţia civilă şi pentru cauze cu minori și de familie, de conflicte de muncă și asigurări sociale a Curţii de Apel Braşov având ca obiect acțiune în constatare JURINDEX2010649147) că formularea unei cereri de repunere în termen nu este necesară în situația în care comunicarea actului de procedură nu s-a realizat conform dispozițiilor legii. În speță, judecătorii au apreciat că, deși apelul a fost declarat peste termenul legal, avându-se în vedere faptul că hotărârea nu fost comunicată conform prevederilor legale, formularea unei cereri de repunere în termen nu este necesară, art. 103 Cod procedură civilă reglementând această procedură numai în cazul în care actul de procedură a fost comunicat conform dispoziţiilor legale, iar partea, dintr-o împrejurare mai presus de voinţa sa, nu a exercitat calea de atac în termenul legal.

Raluca CÎRSTEA, avocat SVSA

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică