Varia
JURIDICE

Ambasadorul Marii Britanii s-a intalnit cu presedintele Curtii de Apel Timisoara
22.03.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: VARIA (alte surse)
JURIDICE - In Law We Trust

Marţi, 20 martie 2012, la sediul Curții de Apel Timișoara, Ambasadorul Marii Britanii in România, Excelența Sa Martin Harris a avut o întâlnire de lucru  informală cu Președintele Curții de Apel Timișoara, doamna judecător Erica Nistor, în contextul mai larg al Mecanismului de Cooperare și Verificare, potrivit unui comunicat al Curtii de Apel Timisoara.

Agenda întâlnirii a fost constituită pe un schimb de idei legate de modul de implementare de către magistrații timișoreni a Noului Cod Civil, despre măsurile luate pentru a reduce supraîncărcarea rolului instanțelor și efectele estimate ale Noului Cod de procedură civilă, care va intra în vigoare în a doua jumătate a anului 2012.

De asemenea, o temă de interes a fost și cea legată de modul în care judecătorii români aplică mecanismele de cooperare judiciară europeană, în materie civilă și penală, dar și percepția judecătorilor timișeni în legătură cu modificările aduse procedurii de răspundere disciplinară a magistraților.

În sfârșit, un alt subiect de interes l-a reprezentat mecanismul intern de unificare a practicii judiciare, la nivelor instanțelor din România și racordarea acestora la jurisprudența CEDO și a CJUE.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti