Secţiuni » Articole » Opinii
Opinii
Condiţii de publicare

Ce parere aveti despre BISMUN? Eu…


22 martie 2012 | JURIDICE.ro, Teodor COMANEANU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Seriozitate, entuziasm, nerăbdare si ingeniozitate. Asta am văzut astăzi pe chipurile celor peste 200 de participanţi de la festivitatea de deschidere a conferinţei BISMUN. Dacă nu ştiţi ce este această conferinţă, vă pot spune că o mulţime de minţi tinere se adună la un loc, discută topic-urile cele mai importante din lume, din punctul de vedere al unei ţări membre ONU, pentru ca apoi să tragă concluzii şi să ia decizii.

Aceasta este poate cea mai importantă conferinţă de la ora actuala care dezbate probleme de geo-politică şi ajută studenţii să înţeleagă ce inseamnă cu adevarat politica internaţională. Tema din acest an se numeşte “Human Rights and Positive Liberty” şi se anunţă a fi o dezbatere aprinsă între participanţi. Sunt nerăbdător să văd creativitatea, dar si ambiţia, tenacitatea cu care participanţii vor apăra interesele ţărilor pe care le reprezintă.

Ţinând cont de situaţia geo-politică globală din prezent, cu o nouă super-putere economică în plin avânt, o putere nucleară cu un nou lider si un grad ridicat de instabilitate politică, o posibilă nouă putere nucleară cu rezerve bogate de petrol, e important ca tinerii să înţeleagă ce probleme pot apărea în aceste situaţii şi cum ar putea să le rezolve.

Cu ocazia acestei festivităţi am avut onoarea să cunosc tineri români dar şi din alte ţări. Tineri incredibili, inteligenţi şi pasionaţi, dornici de o lume mai bună în care cuvântul lor are puterea să îndrepte nedreptăţile din jurul lor.

În final, aş dori să le urez mult succes participanţilor şi să felicit organizatorii pentru posibilitatea de a învăţa cum pot tinerii să aspire spre o lume mai bună.

Teodor COMANEANU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică