Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Ce parere aveti despre BISMUN? Eu…
22.03.2012 | JURIDICE.ro, Teodor COMANEANU

Secţiuni: Opinii
JURIDICE - In Law We Trust

Seriozitate, entuziasm, nerăbdare si ingeniozitate. Asta am văzut astăzi pe chipurile celor peste 200 de participanţi de la festivitatea de deschidere a conferinţei BISMUN. Dacă nu ştiţi ce este această conferinţă, vă pot spune că o mulţime de minţi tinere se adună la un loc, discută topic-urile cele mai importante din lume, din punctul de vedere al unei ţări membre ONU, pentru ca apoi să tragă concluzii şi să ia decizii.

Aceasta este poate cea mai importantă conferinţă de la ora actuala care dezbate probleme de geo-politică şi ajută studenţii să înţeleagă ce inseamnă cu adevarat politica internaţională. Tema din acest an se numeşte “Human Rights and Positive Liberty” şi se anunţă a fi o dezbatere aprinsă între participanţi. Sunt nerăbdător să văd creativitatea, dar si ambiţia, tenacitatea cu care participanţii vor apăra interesele ţărilor pe care le reprezintă.

Ţinând cont de situaţia geo-politică globală din prezent, cu o nouă super-putere economică în plin avânt, o putere nucleară cu un nou lider si un grad ridicat de instabilitate politică, o posibilă nouă putere nucleară cu rezerve bogate de petrol, e important ca tinerii să înţeleagă ce probleme pot apărea în aceste situaţii şi cum ar putea să le rezolve.

Cu ocazia acestei festivităţi am avut onoarea să cunosc tineri români dar şi din alte ţări. Tineri incredibili, inteligenţi şi pasionaţi, dornici de o lume mai bună în care cuvântul lor are puterea să îndrepte nedreptăţile din jurul lor.

În final, aş dori să le urez mult succes participanţilor şi să felicit organizatorii pentru posibilitatea de a învăţa cum pot tinerii să aspire spre o lume mai bună.

Teodor COMANEANU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti