« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 

Regulamentul privind clasificarea creditelor si constituirea provizioanelor specifice de risc de credit aplicabil institutiilor financiare nebancare
22.03.2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

Secţiuni: Banking, Lege 9 | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 179 din data de 20 martie 2012 a fost publicat Regulamentul Bancii Nationale a Romaniei nr. 5/2012 privind clasificarea creditelor si constituirea, regularizarea si utilizarea provizioanelor specifice de risc de credit aplicabil entitatilor supravegheate de Banca Nationala a Romaniei, altele decat institutiile de credit.

Regulamentul se aplica institutiilor financiare nebancare, persoane juridice romane, si sucursalelor din Romania ale institutiilor financiare straine, cu exceptia celor ce se incadreaza in prevederile titlului I cap. IV sectiunea a 2-a „Institutiile financiare din alte state membre” din OUG nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, inscrise in Registrul general tinut de Banca Nationala a Romaniei, institutiilor de plata, persoane juridice romane, care acorda credite legate de serviciile de plata, institutiilor emitente de moneda electronica, persoane juridice romane, care acorda credite legate de serviciile de plata, si reglementeaza:
– clasificarea creditelor acordate debitorilor;
– determinarea necesarului de provizioane specifice de risc de credit aferent creditelor clasificate;
– constituirea, regularizarea si utilizarea provizioanelor specifice de risc de credit.

Imprumutatorii clasifica expunerile in urmatoarele categorii:
– standard;
– in observatie;
– substandard;
– indoielnic;
– pierdere.

 
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD