Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Experti ai Comisiei Europene in vizita de lucru la CSM


23 martie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Miercuri, 21 martie 2012, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii a avut loc întâlnirea de lucru a reprezentanţilor CSM cu experţii Comisiei Europene aflaţi la Bucureşti în misiune de evaluare a angajamentelor asumate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, potrivit unui comunicat al CSM.

La activitate au participat din partea Consiliului: preşedinte – judecător Alina Nicoleta Ghica, vicepreşedinte – procuror Oana Andrea Schmidt-Hăineală, membri: judecător Ana Cristina Lăbuş, procuror Florentina Gavadia, judecător Mircea Aron, judecător Nicolae Horaţius Dumbravă, experţi ai aparatului tehnic al CSM, cu atribuţii în materie.

Specificul acestei misiuni de evaluare a fost dat de includerea, alături de oficiali ai Comisiei Europene, a experţilor independenţi – magistraţi din state membre UE cu tradiţie şi experienţă semnificativă în buna funcţionare a sistemului judiciar.

Discuţiile au vizat temele şi obiectivele majore, de actualitate, asumate în cadrul MCV, aflate în competenţa CSM, privind calitatea actului de justiţie, precum: aspecte de ordin legislativ, măsuri avute în vedere pentru aplicarea noilor coduri, din perspectiva recrutării şi pregătirii profesionale a magistraţilor, a pregătirii sistemului judiciar pentru aplicarea noilor prevederi legale; aspecte legate de buna funcţionare a sistemului judiciar, a Inspecţiei Judiciare, consolidarea integrităţii şi responsabilităţii magistraţilor etc.

Faţă de misiunile  anterioare, această misiune are ca ţintă o evaluare globală pe ultimii 5 ani, de la momentul instituirii Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Concluziile delegaţiei CE care a desfăşurat misiunea de evaluare vor avea un rol important în fundamentarea viitorului Raport privind progresele realizate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii