Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim marţi
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Legatura de cauzalitate dintre pomi si casatorie
26.03.2012 | JURIDICE.ro, Laurențiu ASAFTEI

Căutând detalii cu privire la reglementarea logodnei și a căsătoriei în Noul Cod Civil, întâmplător am intrat pe un website de tip informațional pe care am citit despre un proiect de lege din 2008 a viceprimarului Capitalei, de atunci, Robert Ionescu. Detalii aici.

Domnul Robert Ionescu dorea să vină în ajutorul bucureștenilor care nu vor să-și ceară prietenele de nevastă și vor ca situația să rămână așa.

Vă veți întreba cum am ajuns la această concluzie… Foarte simplu: în calitatea sa de fost Viceprimar al Capitalei, membru al PNG, trimis acolo de Gigi Becali, domnul Robert Ionescu pare că se cultivă din izvorul nemărginit de înțelepciune al mandantului său pregătind o decizie locală prin care toți cei care vor să se căsătorească trebuie în prealabil să aducă dovada că au plantat un pom. Cu alte cuvinte, ar fi trebuit să te duci de mânuță cu un angajat al Primăriei să cumpărați un anumit tip de pom căci nu merge orice banalitate de fag sau stejar, fără un palmier sau sequoia nu scapi, apoi să ți se indice locul unde să plantezi pentru că dacă o faci de capul tău riști să semnezi un dosar penal în locul condicii de la starea civilă urmând să pui mână pe lopată și să execuți operațiunea propriu-zisă de plantare. Toate acestea sunt urmate de o poză făcută de reprezentantul Primăriei și de obligația de a sta la coadă la un ghișeu de unde ți se va elibera un certificat pe care probabil ar scrie „apt pentru a fi condamnat pe viață”.

Astfel, ca și bărbat, ai fi avut un motiv foarte bine întemeiat de a nu răspunde pozitiv apropourilor iubitei de a o lua de nevastă.

Dar cum în viață orice veste bună vine însoțită de o veste rea, tot prin acest proces birocratico-pomicol ar fi trebuit să treci și în momentul în care ai fi vrut să înmatriculezi un autoturism. De ce în aceași oală căsătoria cu înmatriculatul este încă o dilemă pentru mine… Presupun că, om căsătorit fiind, s-a gândit că, la fel ca noxele de la mașină, căsnicia dăunează grav sănătății…

Laurențiu ASAFTEI
student, Universitatea Româno-Americană, Facultatea de Drept
internship Societatea de Științe Juridice


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.