« Newsletter
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Catalin Predoiu s-a intalnit cu ambasadorul Frantei
26.03.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Catalin Predoiu, ministrul Justitiei, l-a primit vineri, 23 martie 2012, la cererea acestuia, pe noul ambasador al Republicii Franţa în România, E.S. Philippe Gustin, potrivit unui comunicat al MJ.

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au discutat problematica cooperării româno – franceze în domeniul Justiţiei, dar nu numai. Discuţiile s-au concentrat pe subiecte precum Mecanismul de Cooperare şi Verificare în Justiţie (MCV), protecţia minorilor neînsoţiţi şi repatrierea acestora. A avut loc şi un schimb de vederi în legătură cu accesul României în spaţiul Schengen, migraţie, probleme de securitate şi economice la nivel european.

În problematica minorilor neînsoţiţi aflaţi pe teritoriul francez, ministrul Justiţiei a subliniat necesitatea identificării celor mai bune soluţii juridice în dreptul francez, care să respecte standardele europene, pentru protecţia şi repatrierea acestora, ambasadorul francez subliniind prestaţia foarte bună a politiştilor şi magistraţilor detaşaţi din România în Franţa, care lucrează alături de colegii lor francezi în problema combaterii criminalităţii în general.

Noul ambasador al Republicii Franţa în România, E.S. Philippe Gustin, a dat asigurări în ceea ce priveşte  sprijinul Franţei atât referitor la evaluarea progreselor înregistrate de România în cadrul MCV, în special în cadrul grupurilor ad-hoc la nivel european, cât şi referitor la o soluţie corectă în contextul aderării României la spaţiul Schengen.

De asemenea, în cadrul discuţiei, a fost subliniată importanţa noilor prevederi legislative pentru  sprijinirea mediului de afaceri şi încurajarea investiţiilor franceze în România.

„Am discutat cu ambasadorul francez cum putem dezvolta bunele relaţii de cooperare pe care le avem în domeniul Justiţiei şi Afacerilor Interne. Contăm pe poziţia echilibrată şi corectă, de sprijin şi încurajare, pe care Franţa a exprimat-o în Grupul ad-hoc MCV, pentru că nu facem niciun secret din faptul că România aşteaptă o evaluare care să ţină cont de evoluţiile înregistrate în sistemul judiciar românesc între 2006 şi 2012. Când vorbim de MCV, avem în vedere realizarea obiectivelor acestuia, nu facem nici pronosticuri şi nici planuri hazardate, dar ne exprimăm convingerea că instrumentele pe care le folosim trebuie să ţină cont de realitatea din teren. În privinţa combaterii infracţionalităţii transfrontaliere, vom coopera cu colegii francezi pentru a găsi o soluţie problematicii minorilor neînsoţiţi. Sunt bucuros că domnul ambasador are o abordare corectă şi realistă a acestei probleme. Este garanţia că vom progresa în interesul ambelor state”, a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

E.S. Philippe Gustin şi-a început misiunea în România în luna martie 2012, iar întâlnirea cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, este prima în calitatea oficială pe care o reprezintă.

Cuvinte cheie: , ,
Secţiuni: _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD