Secţiuni » Jurisprudenţă
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţă curentă ÎCCJ / Dezlegarea unor chestiuni de drept / Recurs în interesul legii
Curţi de apelTribunaleJudecătorii
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)
CărţiProfesionişti
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Catalin Predoiu s-a intalnit cu vicepresedintele CEDO
26.03.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a primit vineri, 23 martie 2012, o delegaţie a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) condusă de vicepreşedintele Curţii, Josep Casadevall, potrivit unui comunicat al MJ.

În cadrul întâlnirii, accentul a căzut pe principalele măsuri de natură a redresa o parte dintre deficienţele semnalate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în ceea ce priveşte problematica restituirii proprietăţilor în România şi stadiul analizei asupra actelelor normative în vigoare din materia restituirii imobilelor naţionalizate de stat în perioada regimului comunist.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a subliniat angajamentul Guvernului în direcţia rezolvării  acestei speţe, menţionând că soluţiile legislative identificate fac obiectul unui proiect de act normativ şi că un prim draft al proiectului de act normativ este deja finalizat şi în momentul de faţă acesta se află la Ministerul Finanţelor Publice, în vederea analizei impactului financiar.

Vicepreşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului a apreciat eforturile depuse de statul român pentru îmbunătăţirea legislaţiei în ceea ce priveşte problematica restituirii proprietăţilor, subliniind ca este pe deplin conştient de dificultatea identificării unei soluţii echilibrate şi non-discriminatorie.

Vicepreşedintele CEDO efectuează, alături de grefierul secţiei a III-a, o vizită de lucru în România iniţiată de Ministerul Afacerilor Externe.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.