« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Noutatile Codului Civil 2011 au fost dezbatute la Bucuresti
26.03.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Joi, 22 martie 2012, la Hotel Intercontinental, Sala Fortuna, Casa de Avocatura „Ionescu si Sava, impreuna cu Tiffin University Business Club, a organizat seminarul Codul Civil 2011 – Noutati de interes general, in cadrul caruia au fost discutate cateva dintre cele mai importante modificari aduse de Noul Codul Civil.

Seminarul a abordat impactul si implicatiile Noului Cod Civil atat asupra mediului de afaceri actual, cat si a societatii moderne si a familiei si a reprezentat un instrument de informare extrem de interesant pentru cei prezenti la eveniment.

Lectori in cadrul acestui seminar au fost partenerii Casei de Avocatura Ionescu si Sava, Radu Ionescu si Otilia Sava. Experienta lor in domeniu a facut din acest eveniment unul interactiv, bazat in principal pe intrebari, raspunsuri si exemple practice ale unor situatii de interes comun.

Otilia Sava a dezbatut noile reglementari in materia relatiilor de familie – modificari care privesc divortul si metodele de simplificare a procedurilor unui astfel de proces:

– rolul mediatorului, care poate rezolva aceste situatii in mod amiabil si scuteste persoanele implicate de plata taxei de timbru de 3% pentru partaj – care se achita in mod normal atunci cand partajul este realizat prin intermediul instantei;

– cum se poate obtine o pensie de intretinere sau o renta viagera in urma unui divort;

– ce este conventia matrimoniala, care sunt tipurile de regimuri matrimoniale si cum poate alege o persoana unul din aceste regimuri.

„Ce este important de stiut pentru cuplurile casatorite (inclusiv pentru cei casatoriti inainte de intrarea in vigoare a Noului Cod Civil) este ca schimbarea regimului matrimonial se poate face si dupa incheierea casatoriei, cu conditia sa fi trecut un de la casatoria sotilor.” declara Otilia Sava, Partener al Casei de Avocatura Ionescu și Sava.

Radu Ionescu a prezentat in cadrul acestui seminar implicatiile fiscale ale Noului Cod Civil, garantiile si problemele practice aparute in aplicarea acestuia. Potrivit lui Radu Ionescu, impactul efectiv al Noului Cod Civil poate fi evaluabil doar dupa aplicarea in practica a noilor prevederi si a subliniat totodata lipsa unei coerente intre Codul Civil si Codul de Procedura Fiscala. In cadrul aceleiasi prezentari, avocatul a punctat si subiecte precum conceptia moderna asupra patrimoniului, efectele personalitatii juridice, proprietatea periodica, contractul de mandat si varietati de vanzare: vanzarea cu plata in rate si vanzarea cu optiune de rascumparare.

„A fost o dupa-amiaza foarte interesanta, cu participarea interactiva a tuturor celor prezenti, membri ai Asociatiei TUBC, care au fost foarte receptivi la subiectele prezentate si au beneficiat de expertiza noastra” declara Radu Ionescu, Managing Partner al Casei de Avocatura Ionescu și Sava.

Despre Ionescu-Sava: Ionescu și Sava, SCA, a fost inființata in 2005 de o echipa de avocați cu experiența in cadrul unora dintre firmele de avocatura de renume din Romania. Intr-un timp relativ scurt, Ionescu și Sava a caștigat o reputație solida pe piața avocaturii din Romania, prin serviciile juridice de calitate, ințelegerea profunda a nevoilor și business-ului clienților și prin disponibilitate și eficiența.

De la inființarea sa, Ionescu și Sava a asistat și continua sa asiste clienți de prima marime cu activitate in domenii precum industria farmaceutica, auto, banci și servicii financiare, dezvoltare imobiliara sau producție industriala. In portofoliu de clienți al casei de avocatura se regasesc companii precum Mercedes-Benz, Novartis, Angelini, Grupo Lar. Ariile de expertiza ale echipei includ litigii, insolvența, drept fiscal, drept bancar, dreptul concurenței, fuziuni și achiziții.

 
Secţiuni: Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD