« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel Ploiesti. Arestari pentru furt calificat, luare de mita, trafic de influenta, abuz in serviciu, conflict de interese
26.03.2012 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Content, Drept penal | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

Potrivit unui comunicat al Curtii de Apel Ploiesti, semnat de jud. Cristina Georgescu, prin încheierea pronunțată de Secţia Penală şi pentru cauze cu minori şi de familie a Curții de Apel Ploiești la data de 22.03.2012 a fost admisă în parte  propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în dosarul penal nr. 613/P/2010.

În baza disp. art. 149/1 Cod proc. penală rap. la art. 146, art. 143 şi art. 148 alin. 1 lit. b) şi f) Cod proc. penală s-a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor: VASILE EDUARD GABRIEL, CĂLIN CONSTANTIN MARIAN, ION COSTACHE PETRE; TUDORACHE GHEORGHE, pe o perioadă de 29 de zile, începând cu data de 22 martie 2012 până la data de 19 aprilie 2012,  inclusiv. S-a dispus emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă a inculpaţilor.

În temeiul disp. art. 149/1 alin. 12, art. 146 alin. 11/1 , art. 143 alin. 1 Cod proc. penală combinat cu art. 145 Cod proc. penală s-a dispus luarea faţă de inculpatul DEL-TIN MARIUS CĂTĂLIN a măsurii obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, fără încuviinţarea instanţei.

Împotriva acestei încheieri au declarat recurs atât Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, cât și inculpații împotriva cărora s-a dispus arestarea preventivă, recursuri ce vor fi înaintate spre competentă soluționare Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În ceea ce-l privește pe inculpatul ION COSTACHE PETRE, menționăm că acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat în formă continuată cu consecințe deosebit de grave; luare de mită în formă continuată; trafic de influență; abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată; conflict de interese.

Ca situație de fapt, în sarcina acestuia s-a reținut că în luna decembrie 2010, pentru a crea o aparență de legalitate sustragerii de conducte de alimentare apă aparținând OMV Petrom și Companiei Publice Bănești SA, a dat dispoziție directorului acesteia din urmă să întocmească în fals un contract de prestări servicii ce nu fusese aprobat de Consiliul Local Bănești. Acest contract a constituit paravanul la adăpostul căruia s-au comis faptele de sustragere a conductelor de alimentare cu apă aparținând Companiei Publice Bănești SA.

În sarcina aceluiași inculpat s-a mai reținut faptul că a primit în mod repetat, în toamna-iarna 2010, suma de 10.000 lei (de la inculpații Tudorache și Călin) pentru a elibera, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, un aviz de efectuare a lucrărilor de dezafectare și reabilitare a sistemului de alimentare cu apă și pentru a interveni pe lângă un agent de poliție pentru ca acesta să nu-și exercite în mod corespunzător atribuțiile de serviciu.

În același timp, inculpatul nu a luat măsuri pentru a asigurarea inventarierii, evidenței statistice, inspecției și controlului efectuării serviciilor publice de interes local (alimentare cu apă, salubrizare și altele), rezultând pierderi de 600.000 lei pentru Compania Publică Bănești SA, de la un profit în perioada precedentă de 500.000 lei.

Referitor la infracțiunea de conflict de interese, s-a reținut că inculpatul a încheiat un contract de furnizare, ca reprezentant al Consiliului Local Bănești, cu o societate comercială administrată de ginerele său.

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.