Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

TUCA ZBARCEA & ASOCIATII intoarce in favoarea ACI Cluj licitatia pentru construirea Salii Polivalente din Cluj-Napoca
26.03.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Tribunalul Cluj-Napoca a admis joi, 22 martie 2012, contestaţia formulată de asocierea condusă de ACI Cluj cu privire la rezultatul procedurii de achiziţie publică organizată de Primăria Cluj-Napoca în vederea atribuirii contractului de lucrări pentru Sala Polivalentă Cluj, a cărui valoare se ridică la 20 milioane de euro.

Soluţia favorabilă obţinută de Ţuca Zbârcea & Asociaţii anulează decizia din 2010 prin care Primăria Cluj-Napoca a desemnat asocierea compusă din firmele CON-A, Plan 31, Intersport şi Dico & Ţigănaş drept câştigătoare a licitaţiei pentru construirea Sălii Polivalente.

O echipă de avocaţi formată din Ionuț Șerban şi Dan Cristea a reprezentat ACI Cluj, în calitate de lider al asocierii din care au mai făcut parte SC Grup 4 Instalaţii, SC Trustul de Instalaţii Montaj Construcţii SA, Bogart Construct SRL, DAS Engineering Grup.

Potrivit apărătorilor ACI Cluj, „soluția instanței de fond, Tribunalul Cluj, este salutară, într-o speță care a necesitat soluționarea unor probleme rare în dreptul achizițiilor publice (urmare a unei casări cu trimitere, contestația în prima instanță împotriva rezultatului procedurii de atribuire s-a judecat în paralel cu executarea contractului de achiziție), dar și administrarea unui probatoriu extrem de complex”, a declarat Ionuţ Şerban, Avocat asociat al Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Tribunalul Cluj-Napoca a dispus totodată reanalizarea şi reevaluarea de către Primăria Cluj-Napoca a ofertelor depuse în cadrul procedurii de achiziţie publică privind atribuirea contractului de lucrări pentru Sala Multifuncţională de Sport – Aleea Stadionului FN, cu respectarea considerentelor avute în vedere în hotărârea de anulare.

“Vom analiza soluţia împreună cu clientul şi vom decide paşii următori. Sentința de ieri este executorie, dar atacabilă cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare”, a adăugat Dan Cristea, Avocat senior al Ţuca Zbârcea & Asociaţii şi membru al echipei de avocaţi pledanţi în acest dosar.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii este cotată în fruntea clasamentului realizat de directorul internaţional Legal 500 în ceea ce priveşte capacitatea de soluţionare a disputelor. Echipa de peste 40 de avocaţi din cadrul departamentului de litigii şi arbitraje interne şi internaţionale reprezintă clienţi la toate nivelurile sistemului jurisdicţional românesc, de la tribunalele de primă instanţă până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi în proceduri speciale în faţa Curţii Constituţionale şi în faţa instanţelor naţionale şi internaţionale, în proceduri complexe de arbitraj în baza regulilor Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional (Camera de Comerţ şi Industrie a României), ICC, UNCITRAL şi ICSID.

Despre Ţuca Zbârcea & Asociaţii: Cu o echipă formată din 95 de avocaţi în cadrul biroului din Bucureşti, Ţuca Zbârcea & Asociaţii operează un sediu secundar în Cluj-Napoca, care funcţionează în asociere cu Nistorescu, Şomlea & Asociaţii, cât şi un birou de reprezentanţă în Madrid, Spania. Totodată, firma a stabilit o colaborare strategică pe principiul „best friend” cu firma de avocatură Ţurcan Cazac, liderul pieţei de avocatură de business din Chişinău, Republica Moldova.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii oferă asistenţă juridică în toate domeniile dreptului, fiind recomandată de prestigioase directoare internaţionale de specialitate pentru serviciile în domenii precum litigii şi arbitraje internaţionale, achiziţii publice, energie şi resurse naturale, drept financiar-bancar, infrastructura, dreptul muncii si drept social, drept societar şi comercial, fuziuni, achiziţii / privatizări, etc.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a primit numeroase recunoaşteri şi distincţii pe plan local şi internaţional, fiind câştigătoarea premiului „Firma de Avocatură a Anului” în ultimii patru ani şi desemnată „Cea mai inovatoare casă de avocatură din Europa Continentală” de către Financial Times. De asemenea, firmei i-a fost acordată cea mai importanţă distincţie a directorului internaţional de specialitate Chambers Europe – premiul „Law Firm of the Year” (Chambers Europe Awards for Excellence 2010), precum şi cel mai important premiu regional atribuit de revista britanică The Lawyer – „Firma de Avocatură a Anului pentru Europa de Est şi Balcani” (The Lawyer European Awards 2010).

De asemenea, recent, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a câştigat premiul pentru cel mai apreciat stil de management („Best Managed Workplace”) în cadrul ceremoniei MPF European Leadership Awards 2012.
Portofoliul Ţuca Zbârcea & Asociaţii include numeroase companii naţionale şi multi-naţionale, importante instituţii financiare, precum şi autorităţi publice şi instituţii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienţi se numără: Erste Bank / Banca Comercială Română (BCR), OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, GED Capital Development, Cadbury, Bursa de Valori Bucureşti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ING Real Estate etc.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti