Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Un ochi albastru
28.03.2012 | JURIDICE.ro, Andrei SĂVESCU

Secţiuni: Opinii
JURIDICE - In Law We Trust

Ochiul albastru este hotărât inocent. Bunele sale intenții se întind până aproape de cer. Îl pătează însă uneori necunoașterea unor expresii și tristeți pe care însă le află la momentul potrivit pentru a se păta, adică prea târziu. Din acest motiv, necunoașterea, nu este perfect albastru. În plus, este uneori legănat la înțelegere, după cum urmează.

Înțelegerea ochiului albastru cu privire la problemele legale este mult simplificată, de parcă dreptatea, rezolvarea conflictelor și civilizația urbană ar fi tot ce e mai bun pe lumea asta. Doar printre picături își dă seama că legile nu sunt făcute doar pentru a sta în calea oamenilor, ci și pentru a fi ocolite sau și mai rău, de exemplu pentru a fi folosite ca niște lopeți de strâns averi.

Simplificările azurii ale acestui ochi își găsesc rostul în a împinge lucrurile tot înainte pe drumul către stele, cu umărul în praf și degetele pe tastatura ergonomică. El însuși, ochiul, evită mereu tastatura, ergonomică, într-adevăr, dar cu prea multe taste față de numărul de degete. Orice deget în plus, orice factor mutagen este binevenit!

Oh, îmi dau seama acum că trei referiri la ochi bat la ochi. Puteți să luați în considerare doar două.

dr. Andrei SĂVESCU
coord. JURIDICE.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti