Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
8 comentarii

Curtea de Apel Timisoara. Furt vs. abuz de incredere
28.03.2012 | Raluca CÎRSTEA

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență Curți de Apel, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Judecătorii Victor Ionescu, Gheorghe Bugarsky şi Constantin Costea au apreciat (în cuprinsul deciziei penale nr. 552 din 26 mai 2008 pronunţată în recurs de Secţia penală a Curţii de Apel Timişoara având ca obiect furtul – JURINDEX2009593502) că fapta inculpatului de a lua autoturismele părţilor vătămate în vederea testării lor, bunuri mobile pe care incupatul le-a însuşit pe nedrept, nerestituirea nici a autoturismelor şi nici a preţului obţinut din vânzarea acestora nu întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de furt, ci ale infracţiunii de abuz de încredere. Judecătorii au apreciat că, principalul argument care susţine existenţa infracţiunii de abuz de încredere este aceea că inculpatul nu a luat autoturismele din posesia părţilor vătămate fără consimţământul acestora, ci dimpotrivă acestea i-au încredinţat autoturismele în vederea testării lor, iar dispunerea pe nedrept s-a produs după momentul încredinţării maşinilor de către părţile vătămate inculpatului, astfel că autoturismele s-au aflat în detenţia acestuia, fiind fără relevanţă titlul în baza căruia s-au aflat bunurile la inculpat.

Raluca CÎRSTEA, avocat SVSA

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti