Secţiuni » Arii de practică » Business » Piaţa de capital
Piaţa de capital
CărţiProfesionişti
 

Vanzarea a 15% din Transelectrica – inca un proiect de succes realizat cu sprijinul MUSAT & ASOCIATII


28.03.2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Piața de capital
JURIDICE - In Law We Trust

Muşat & Asociaţii a consiliat cu succes OPSPI (Oficiul Participaţiilor Statului în Privatizări şi Industrie) în oferta secundară de vânzare a pachetului de 15% din acţiunile Transelectrica, proces încheiat cu succes, azi 27.03.2012 la orele 17:00, prin subscrierea în întregime a ofertei.

„Suprasubscrierea ofertei Transelectrica reprezintă un semnal pozitiv pentru bursă, dar şi o dovadă de încredere din partea investitorilor. Succesul ofertei se datorează atât condiţiilor de piaţă ceva mai favorabile din trimestrul I al acestui an, dar mai ales modului de implementare şi derulare a procesului de ofertă de către MECMA/OPSPI în calitate de ofertant care a dat dovadă de un grad ridicat de transparenţă şi flexibilitate în raport cu investitorii. În contextul acestor evoluţii, ne aşteptăm ca şi următoarele oferte pentru vânzare a 15% din acţiunile Transgaz şi respectiv 20% din Tarom la Bursa de Valori Bucureşti să fie unele de succes”, a declarat Miruna Suciu, Partner Muşat & Asociaţii.

Muşat & Asociaţii a asigurat asistenţă juridică în favoarea OPSPI încă de la iniţierea proiectului în martie 2011. Mandatul a inclus selecţia consorţiului de intermediere, supervizarea tuturor activităţilor, incluzând negocierea contractului de intermediere, realizarea prospectului şi asistenţă pe tot parcursul procesului de vânzare. Structurarea ofertei într-o manieră care să permită încadrarea în termenele strânse agreate cu Fondul Monetar Internaţional, derularea discuţiilor cu autorităţile de reglementare, armonizarea procesului de culegere a informaţiilor relevante conform reglementărilor europene au reprezentat o parte dintre aspectele juridice cheie, care au necesitat o atenţie deosebită pe tot parcursul derulării acestui proces.

Echipa care a contribuit la succesul acestui proiect a fost formată din şase avocaţi experimentaţi în tranzacţii complexe pe piaţa de capital şi a fost coordonată de Miruna Suciu, Partner Muşat & Asociaţii.

În prezent, Muşat & Asociaţii asigură consultanţă juridică în alte două proiecte importante pe piaţa de capital: vânzarea pachetului de 15% din acţiunile Transgaz la Bursa de Valori Bucureşti şi lansarea ofertei publice iniţiale pentru vânzarea a 20% din Tarom.

Firma este recunoscută pentru implicarea sa constantă în tranzacţii de anvergură pe piaţa de capital, precum oferta publică de preluare derulată de Rompetrol Group pentru Rompetrol Rafinare, preluarea şi delistarea Bere Azuga de către SABMiller sau asistarea Sanofi-Aventis cu privire la oferta de preluare pe piaţa locală a Zentiva.

MUŞAT & ASOCIAŢII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 16 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUŞAT & ASOCIAŢII oferă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUŞAT & ASOCIAŢII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile străine de specialitate (Chambers & Partners, Practical Law Company, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind la rândul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

MUŞAT & ASOCIAŢII este prima casă de avocatură de pe piaţa locală distinsă cu prestigiosul premiu „The National Law Firm of the Year“ acordat de publicaţia britanică de specialitate International Financial Law Review (IFLR) care realizează şi binecunoscutul ghid juridic internaţional IFLR 1000. De asemenea, renumita publicaţie Chambers Europe a decernat firmei MUŞAT & ASOCIAŢII trofeul „Romanian Law Firm of the Year„, pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanţe pe parcursul anului trecut în România, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUŞAT & ASOCIAŢII oferă în mod regulat consiliere juridică celor mai cunoscute şi respectate corporaţii din România, inclusiv o treime din Top 100 şi jumatate din Top 500 mari companii, precum şi instituţiilor publice şi financiare locale în tranzacţii corporative şi financiare sofisticate şi în proceduri complexe de rezolvare a conflictelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienţi, majoritatea din categoria investitorilor străini printre care: Enel SpA, GDF Suez, Rompetrol, Colas, European Investment Bank, RBS (Royal Bank of Scotland), ING Bank, Fortis Bank, KBC Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BNP Paribas, OTP Bank, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, Roche, Abbot, General Electric, General Motors, Microsoft, Intel, Oracle, Google, AON, Amazon.com, AT&T, Nokia, Alcatel – Lucent, Telecom Italia, Thyssen Krupp, Generali, AFI Europe, Electrolux, Caterpillar, Monsanto, Deutsche Bahn, SAB Miller, etc.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti