Anunţuri
CariereEvenimenteCărţiJURIDICE.ro
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

O istorie picanta
28.03.2012 | JURIDICE.ro, Andrei SĂVESCU

Am citit o carte, ceea ce vă doresc și dumneavoastră: Istoria Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei (autor: Mircea Duțu). Abia acum am citit-o, când a ajuns la cea de a doua ediție, dar am citit-o atât de apăsat încât e ca și cum le-aș fi citit pe ambele.

Juriștilor care nu sunt pasionați de istorie lectura acestei cărți ar trebui să le stârnească această pasiune, căci istoria este cea dintâi carte a unei nații (așa a spus Nicolae Bălcescu), iar juriștii trebuie să fie cărturari (așa zic eu).

Dar cartea profesorului Mircea Duțu e mai mult decât o carte de istorie, este o carte care dezvăluie diacronia devenirii Înaltei Curți. De ce și de unde “de Casație”, de ce și de unde “de Justiție”, cine a început, cine a hotărât înființarea Înaltei Curți, cine au fost oamenii de acolo și ce au vrut, procese spectaculoase, influențe politice și nu numai, fotografii de oameni și acte. Pe scurt: aproape orice doriți să știți despre cea mai înaltă instanță judecătorească din România, de la origini.

Dacă Înalta Curte ar fi nu o instanță ci o lege, atunci această carte este interpretarea ei istorico-teleologică.

Este o carte picantă intelectual. V-o recomand cu căldură.

dr. Andrei SĂVESCU
coord. JURIDICE.ro


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.