Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Rezultatele proiectului „Crearea sistemului national integrat privind reabilitarea consumatorilor de droguri care au comis infractiuni”
29.03.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 28 martie 2012, Ministerul Justitiei a dat publicitatii rezultatele proiectului „Crearea sistemului naţional integrat privind reabilitarea consumatorilor de droguri care au comis infracţiuni”, potrivit unui comunicat al MJ.

Reprezentanţii Direcţiei de Probaţiune din cadrul Ministerului Justiţiei au participat, în calitate de parteneri, la conferinţa organizată miercuri, 28 martie 2012, de Agenţia Naţională Antidrog, la sediul Tribunalului Bucureşti, cu ocazia încheierii Proiectului „Crearea sistemului naţional integrat privind reabilitarea consumatorilor de droguri care au comis infracţiuni”.

Proiectul a fost finanţat de către Ambasada Olandei la Bucureşti, prin Programul de proiecte pre-aderare MATRA MPAP 2009, şi a fost implementat în perioada 1 ianuarie 2010 – 31 martie 2012, de către Agenţia Naţională Antidrog în colaborare cu Ministerul Justiţiei – Direcţia de Probaţiune, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Institutul Naţional al Magistraturii, Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Serviciul de Probaţiune din Olanda.

Valoarea adăugată a acestui proiect constă în dezvoltarea, în sectoarele 3 şi 5 ale Capitalei, a unui model de lucru în parteneriat între judecători, procurori, poliţişti, consilieri de probaţiune, medici şi specialişti ai Agenţiei Naţionale Antidrog, în cazul consumatorilor de droguri care sunt cercetaţi sau au săvârşit infracţiuni de furt calificat şi tâlhărie.

Pe durata proiectului s-a realizat o formare comună, în problema adicţiilor, a categoriilor de profesionişti implicaţi în implementare, iar colaborarea interinstituţională a fost îmbunătăţită semnificativ prin reducerea termenelor de soluţionare a cauzelor care implică persoanele consumatoare de drog. Totodată proiectul a influenţat în mod pozitiv procesul de reabilitare a persoanelor consumatoare de droguri inclusiv prin creşterea numărului de sentinţe în care a fost impusă în sarcina persoanei condamnate obligaţia de a urma tratament în scopul dezintoxicării, în cazul suspendării executării pedepsei sub supravegherea serviciului de probaţiune.

Beneficiile unei asemenea abordări au fost unanim recunoscute de către toţi partenerii care şi-au manifestat disponibilitatea de a multiplica acest model de colaborare după finalizarea proiectului, atât în celelalte sectoare din Municipiul Bucureşti, cât şi în alte zone din ţară.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.