Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 28 martie 2012


28.03.2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Distrugere calificata. Trimitere in judecata. PT Sibiu

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor BRAIŢ SEBASTIAN GHEORGHE şi DOMOKOS KAROLY sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere calificată şi  a inculpatului COZMI ALIN TEODOR sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la distrugere calificată.

Magistraţii Tribunalului Sibiu au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele inculpaţilor pentru o perioadă de 29 de zile.

Totodată, procurorii acestei unităţi de parchet au dispus şi luarea măsurii obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o durată de 30 zile faţă de Vesa Daniel Florin, Andor Gheorghe, Andor Adrian Ioan şi Frâncu Marian Gelu sub aspectul săvârşirii aceloraşi infracţiuni.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în noaptea de 2/3.12.2011 aceştia au distrus prin incendiere un club şi un restaurant, ambele situate în municipiul Sibiu, cauzând un prejudiciu de 2.200.000 lei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Trimitere in judecata. PT Suceava

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului ANGELESCU ŞTEFAN-RADU sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

În perioada 2009 – 2010, în calitate de administrator al unei societăţi din Municipiul Suceava şi al unei societăţi din oraşul Siret, inculpatul a înregistrat în evidenţa contabilă un număr de 166 facturi fiscale ce nu au la bază operaţiuni reale, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, prin aceasta producând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare totală de 299.825 lei.

De asemenea, din probatoriul administrat s-a mai reţinut şi faptul că inculpatul, în aceeaşi perioadă, a întocmit în fals un număr de 199 facturi fiscale în care a atestat în mod nereal derularea unor relaţii comerciale cu diverse societăţi din ţară, înscrisuri pe care le-a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţilor administrate de el.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

***

Falsificare de monede sau de alte valori (deţinere si punere în circulaţie) şi înşelăciune. Trimitere in judecata. PJ Timisoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus prin rechizitoriu, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea in judecată a inculpaţilor DE PALMA ANDREA şi DE MARINIS LUCA sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsificare de monede sau de alte valori (deţinere si punere în circulaţie) şi înşelăciune.

Din probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a reieşit următoarea stare de fapt:

La data de 06.03.2011, prin inducerea in eroare a părţilor vătămate, inculpaţii  au achitat serviciile unei companii de taxi din Timişoara în bancnote falsificate din cupiura de 20 de euro, iar a doua zi, respectiv la 07.03.2011, au fost ridicate un număr de 8 (opt) bancnote falsificate din cupiura de 20 de euro, precum şi o bancnotă falsificată din cupiura de 100 de euro din camera de hotel unde erau cazaţi cei doi inculpaţi.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Judecătoriei Timişoara.

***

Accident de circulatie. Constituire cauza. PT Gorj

Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a fost constituită, la data de 27.03.2012, o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la un accident de circulaţie soldat cu decesul unei persoane.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, la data de 27.03.2012,  în jurul orelor 1100, pe D.N. 67, pe raza comunei Băleşti, în timp ce conducea un autoturism, un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu a surprins şi accidentat mortal o persoană în vârstă de 61 ani.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Ucidere din culpa. Trimitere in judecata. PCA Craiova

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus, la data de 26.03.2012, trimiterea în judecată a inculpaţilor IANCU PAUL şi TUSCIUC MIRCEA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 23.05.2010, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul Iancu Paul (medic de gardă – medic primar ortoped la Spitalul Judeţean Slatina), nu a examinat corespunzător pacientul minor, în vârstă de 9 ani, care se prezentase pentru îngrijiri medicale cu ambulanţa, stabilind, în mod eronat diagnosticul.

Totodată, inculpatul Tusciuc Mircea (medic specialist primar în ortopedie şi chirurgie pediatrică la aceeaşi unitate sanitară) nu a acordat îngrijirile medicale necesare minorului pe perioada internării şi a decis, în mod inoportun, externarea pacientului la 26.05.2010.

Pacientul a fost reinternat în aceeaşi seară, iar în dimineaţa următoare inculpatul a decis amputarea membrului superior al minorului, însă din cauza complicaţiilor intervenite, acesta a decedat la 27.05.2010.

Raportul de expertiză medico-legală întocmit în cauză a concluzionat faptul că decesul minorului s-a produs urmare a modului necorespunzător de stabilire a diagnosticului de către cei doi inculpaţi, acordarea unor îngrijiri medicale neadecvate, nediagnosticarea în timp util a complicaţiilor tanato-generatoare, a lipsei de supraveghere atente şi corecte a bolnavului la internare şi pe perioada internării.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare Judecătoriei Slatina.

***

Distrugere din culpă. Constituire cauza. PJ Orsova

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova a fost constituită o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, la data de 26.03.2012, în jurul orelor 1400,  pe raza comunei Şviniţa s-a produs un incendiu la două căpiţe de fân, care s-a propagat atât la terenul cu vegetaţie ierboasă uscată din imediata apropiere cât şi la terenul cu vegetaţie forestieră, pe o suprafaţă de cca. 5 ha.

De asemenea, la intersecţia unor străzi din comuna Şviniţa,  s-a produs un incendiu care s-a extins la un număr de 3 imobile aparţinând părţilor vătămate G.C., G.M. şi I.A.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi identificării autorilor.

>> sursa: mpublic.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro