Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Baroul Timis despre substituirea avocatilor in cazul acordarii asistentei judiciare
30.03.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Baroul Timis a dat publicitatii Decizia nr. 104 a Consiliului Baroului Timis din data de 27 martie 2012:

Decizia nr. 104

Şedinţa din 27 martie 2012

Consiliul Baroului Timiş;

Având în vedere disfuncţionalităţile constatate în prestarea asistenţei judiciare la nivelul organelor de urmărire penală şi a instanţelor de judecată.
Ţinând cont de modul în care se emit delegaţiile de substituire în cazurile de acordare a asistenţei judiciare,
Consiliul Baroului Timiş

HOTǍRǍŞTE:

Începând cu data de 31 martie 2012, avocaţii desemnaţi să acorde asistenţă judiciară la organele de urmărire penală şi la instanţele de judecată, se vor prezenta pentru prestarea acestei activităţi, numai dupa emiterea împuternicirii avocaţiale de către serviciul de asistenţă judiciara al Baroului Timiş.

Emiterea delegaţiei se face pe baza adresei depuse de către organele de urmărire penală şi instanţele de judecată, adrese înregistrate la barou. Nu se va emite nici o delegaţie anterioară inregistrării la barou, a solicitării organelor de urmărire penală sau a instanţelor de judecată.

Sunt interzise cu desăvârşire delegaţiile de substituire emise între avocaţii delegaţi să presteze activitatea de asistentă judiciară. În cazuri excepţionale, substituirile se aproba de catre Decanul sau Prodecanul Baroului.

Nerespectarea prezentei decizii de către avocaţi, constituie abatere disciplinară.

Secretariatul Baroului va aduce la îndeplinire prezenta hotărâre, care se va afişa la sediul Baroului, sediul de Asistenţǎ Judiciarǎ şi pe site-ul Baroului Timiş.

Hotǎrârea a fost adoptatǎ cu unanimitate de voturi, în şedinţa de consiliu din data de 27 martie 2012.

Decan
Avocat Lazar Gruneantu

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti