Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 1 comentariu

Masuri privind implementarea obiectivelor de referinta prevazute in MCV
02.04.2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 209 din data de 29 martie 2012 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 216/2012 privind accelerarea implementarii obiectivelor de referinta prevazute in cadrul Mecanismului de cooperare si verificare.

In vederea punerii in practica a masurilor necesare in vederea indeplinirii angajamentelor asumate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), actul normativ prevede infiintarea Comisiei de monitorizare a progreselor inregistrate de Romania in domeniul reformei sistemului judiciar si luptei impotriva coruptiei (Comisia MCV).

Comisia MCV se infiinteaza prin reorganizarea comisiei prevazute in HG nr. 79/2010 privind infiintarea Comisiei de monitorizare a progreselor inregistrate de Romania in domeniul reformei sistemului judiciar si luptei impotriva coruptiei.

Comisia MCV este coordonata de ministerul justitiei si are ca atributii evaluarea modalitatii in care toate institutiile implicate in realizarea obiectivelor MCV isi indeplinesc sarcinile, potrivit competentelor acestora, armonizarea eforturilor in cadrul MCV si asigurarea dialogului si cooperarii intre institutiile implicate.

Comisia va reuni conducatorii institutiilor cu atributii in indeplinirea obiectivelor MCV (CSM, ICCJ, PICCJ, DNA, ANI, MAI, MAE, MAEur etc) si va fi convocata de catre ministrul Justitiei, din oficiu sau la solicitarea unui reprezentant al institutiilor mentionate.

Ministrul justitiei transmite Presedintelui Romaniei si primului-ministru rapoarte cu privire la activitatea Comisiei MCV, dupa fiecare sedinta a acesteia.

O alta prevedere inclusa in actul normativ vizeaza crearea unui grup de lucru interinstitutional, care va adopta masurile logistice, financiare si din punctul de vedere al resurselor umane, masuri necesare pentru implementarea noilor coduri.

Grupul de lucru este constituit din ministrul Justitiei, ministrul Finantelor, ministrul Administratiei si Internelor si cate un secretar de stat din ministerele respective. La lucrarile Grupului vor fi invitati si presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Procurorul General al Romaniei.

Primul-ministru este informat de ministrul justitiei cu privire la concluziile sedintelor Grupului de lucru.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti