Varia
JURIDICE

Concurs de Procese Simulate de Drept Penal la Timisoara
02.04.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: VARIA (alte surse)
JURIDICE - In Law We Trust

The European Law Students’ AssociationELSA Timișoara dă posibilitatea studenților facultății de drept de a participa activ la un proces încă de pe băncile facultății!

Partener media: JURIDICE.ro

Concursul de procese simulate, care se va desfășura în data de 9 Aprilie 2012 la Curtea de Apel din Timișoara,  presupune dezbaterea in contradictoriu a unei spețe de către două echipe de studenți. Aceștia iși vor susține cauza in fața unui complet de judecată format din profesori ai facultății. Domnii profesori Dorel Julean, Flaviu Ciopec și doamnele profesoare Magdalena Roibu si Laura Stanilă vor forma completul de judecată. Tema concursului va consta intr-o speța de drept penal, urmând ca studenții să joace atât rolul unei echipe de avocați, care va avea sarcina să il apere pe inculpat, cat si rolul echipei de procurori, insarcinată cu acuzarea inculpatului.

Concursul le dă posibilitatea inedită studenților de a pune in practică cunoștintele teoretice dobândite pe durata anilor de facultate, acesta constituind un bun exercițiu pentru viitorii practicieni ai dreptului.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm accesați pagina noastră de internet www.timisora.elsa.ro sau pagina de Facebook ELSA Timișoara.

ELSA (The European Law Students` Association) este cea mai mare organizaţie internaţională a studenţilor la drept şi a tinerilor jurişti. Este prezentă în 42 de ţări europene, în cadrul a peste 300 de universităţi, reunind peste 30.000 de membri.

ELSA Timișoara reprezintă al treilea nivel de structurare al organizaţiei, după ELSA Internaţional şi ELSA România, şi funcţionează în cadrul Facultăţii de Drept si Stiinte Administrative din cadrul Universităţii de Vest  din Timișoara . Viziunea organizaţiei este aceea de a contribui la realizarea unei lumi drepte în care demnitatea umană şi diversitatea culturală să fie respectate.

Laurențiu-Constantin GHERASE
President ELSA Timișoara

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti