Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Conferinta finala a proiectului ”Educatie juridica de calitate – o sansa mai mare de integrare socio-profesionala” – Bucuresti, 28 martie 2012
02.04.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 28 martie a.c., în Sala Senatului Universității Româno-Americane din b-dul Expoziției nr. 1B, a avut loc conferința finală a proiectului de cercetare „Educaţie juridică de calitate – o şansă mai mare de integrare socio-profesională, implementat în perioada aprilie 2010 – martie 2012 de către Universitatea Româno-Americană în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Transilvania din Braşov şi Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu.

La conferință au fost prezentate rezultatele cercetărilor realizate pe parcursul derulării proiectului. Astfel, s-a constatat necesitatea regândirii curriculei universitare juridice în funcție de nevoile pieței muncii și corelarea acesteia cu obiectivele și standardele de performanță ale pregătirii absolvenților de științe juridice. În acest sens, s-a urmărit armonizarea – atât pe orizontală, cât și pe verticală – a disciplinelor din planul de învățământ în vederea eficientizării relației dintre componenta teoretică și cea practic-aplicativă a procesului educațional. Noul proiect de curriculă universitară juridică, rezultat în urma cercetărilor, subsumează cerințele actuale și de viitor ale pregătirii adecvate a tinerilor juriști, capabili să se integreze eficient pe o piața a muncii cu o specializare aparte.

Obiectivele acestui proiect au urmărit corelarea curriculei juridice universitare cu cerințele pieței muncii naționale și europene pentru o mai bună inserție socio-profesională a absolvenților de drept, precum și îmbunătățirea cadrului instituțional și a raportului dintre învățământul superior juridic și angajatori, creșterea calității pregătirii juridice a studenților în raport cu cerințele pieței muncii și  promovarea parteneriatului între instituțiile de învățamânt superior juridic și actorii cheie relevanți în domeniu.

În vederea atingerii acestor obiective au fost implementate următoarele activități: cercetarea structural-funcțională a pieței muncii în domeniul juridic, evaluarea ofertei educaționale a facultăților de drept implicate în proiect, estimarea evoluției pieței muncii juridice, elaborarea unui ghid orientativ conținând rezultatele cercetărilor pieței muncii și ofertei educaționale prezente, crearea de parteneriate și acorduri de colaborare între universități și organizații profesionale în vederea identificării imediate a nevoilor de formare a studenților din facultățile cu profil juridic.

Prezentarea detaliată a proiectului și rezultatele activităților sunt disponibile pe site-ul proiectului.

Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.