« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

INFO-PICCJ, 30 martie 2012
30.03.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Act sexual cu un minor. Trimitere in judecata. PT Maramures

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului HAPCA ONUŢ sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 04.11.2011,  inculpatul Hapca Onuţ a întreţinut raporturi sexuale cu minora P.M.A., cunoscând faptul că aceasta avea vârsta de 12 ani.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Vişeu de Sus.

***

Camatarie. Arestare. PJ Baia Mare

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au solicitat, la data de 29.03.2012, arestarea preventivă a inculpatului GALL ADALBERT (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cămătărie.

Magistraţii Judecătoriei Baia Mare au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada noiembrie 2011 – martie 2012, inculpatul a împrumutat un număr de aproximativ 90 de persoane cu diverse sume de bani, percepând o dobândă de 50% lunar pentru suma împrumutată.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare.

***

Camatarie. Arestare. PJ Baia Mare

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au solicitat, la data de 29.03.2012 arestarea preventivă a inculpatului COVACI PARDALIAN (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cămătărie.

Magistraţii Judecătoriei Baia Mare au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probele administrate în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada noiembrie 2011 – martie 2012, inculpatul a împrumutat un număr de aproximativ 38 de persoane cu diverse sume de bani, pentru care a perceput o dobândă de 50% lunar pentru suma împrumutată.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare.

***

Act sexual cu un minor. Arestare. PJ Brasov

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au solicitat, instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului BORZOS GHEORGHE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor.

Magistraţii Tribunalului de Minori si Familie Braşov au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, pe numele inculpatului.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada decembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Borzos Gheorghe a întreţinut raporturi sexuale cu minora C.S. (în vârstă de 12 ani), oferindu-i în schimb diferite sume de bani.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirea răspunderii judiciare.

***

Omor calificat si omor deosebit de grav. Trimitere in judecata. PICCJ

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 27.03.2012, trimiterea în judecată a inculpatului TOMA GHEORGHE (arestat în altă cauză) deoarece în anii 1997 şi 1998 a comis două infracţiuni de omor, calificat şi deosebit de grav, avându-le drept victime (nedescoperite) pe fiica sa şi, respectiv, fosta concubină.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În perioada 19.01.1995 – 19.03.1997, în timp ce inculpatul executa o pedeapsă privativă de libertate, victima T. H. (fiica acestuia) îşi vizita în mod regulat tatăl în penitenciar unde îi ducea pachete. În mai 1995, urmare solicitărilor victimei, inculpatul i-a transferat acesteia dreptul de proprietate asupra apartamentului său, printr-un contract de vânzare-cumpărare.

În martie 1997, inculpatul (liberat din penitenciar), s-a mutat în apartamentul respectiv, unde a locuit împreună cu fiica sa, însă, pe fondul neînţelegerilor legate de traiul în comun, victima a introdus cerere de ordonanţă preşedinţială prin care solicita evacuarea din apartament a tatălui său, pe care l-a încunoştinţat cu privire la acest lucru.

La jumătatea lunii iulie 1997, în cursul uneia din zilele de dinaintea primului termen de judecată, în jurul prânzului, inculpatul a trezit-o pe fiica sa, pentru a avea o nouă discuție cu aceasta. Enervat de atitudinea victimei, inculpatul i-a aplicat două lovituri cu pumnul în față, după care s-a deplasat în bucătărie, de unde s-a întors în scurt timp cu un ciocan de şniţele cu care i-a aplicat fiicei sale mai multe lovituri în zona capului.

La rugămintea victimei de a înceta loviturile, de a chema salvarea şi a aduce apă pentru a-i pune comprese, inculpatul s-a deplasat în baia apartamentului pentru a aduce un lighean cu apă.

Profitând de lipsa temporară din cameră a acestuia, victima s-a ridicat de pe canapea şi s-a deplasat în balconul din dreptul bucătăriei cu intenţia de a sări pe geam sau de a striga după ajutor, însă inculpatul a prins-o şi a trântit-o pe gresia balconului, după care s-a aşezat cu toată greutatea corpului peste ea şi a rămas în această poziţie până când victima a decedat.

În cursul serii, cu ajutorul unui cuţit cu lama prevăzută cu zimţi, inculpatul a depesat cadavrul îndepărtând de trunchi capul, membrele, după care le-a aruncat de pe un pod peste un canal.

În lipsa cadavrului, victima a fost declarată dispărută, ulterior fiind dispusă  prin hotărâre judecătorească irevocabilă, declararea judecătorească a morţii acesteia.

*

După uciderea fiicei sale, inculpatul Toma Gheorghe a locuit o perioadă împreună cu concubina sa, victima B.L. în apartamentul său, după care s-a mutat singur într-o încăpere dintr-un alt apartament, unde era vizitat ocazional de către victimă.

În noaptea de 13/14 februarie 1998, într-o astfel de ocazie, după ce a rememorat conflictele pe care le-a avut de-a lungul timpului cu concubina sa,  inculpatul Toma Gheorghe a luat decizia uciderii ei. Astfel, după ce a sugrumat-o până când victima nu a mai dat semne că ar mai fi în viaţă, inculpatul a adus din bucătărie un ciocan de şniţele şi i-a aplicat victimei mai multe lovituri la nivelul capului.

Ulterior a târât cadavrul în baie, l-a aşezat în cadă, a şters urmele de sânge din cameră, a depesat cadavrul separând de trunchi capul, membrele superioare şi membrele inferioare, după care le-a aruncat în locul unde aruncase şi segmentele din cadavrul fiicei sale.

În lipsa cadavrului, victima B.L. a fost declarată dispărută, ulterior fiind dispusă prin hotărâre judecătorească irevocabilă, declararea judecătorească a morţii acesteia.

Dosarul a fost  înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Arad.

***

Parfumuri contrafacute. Trimitere in judecata. PICCJ

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică – Serviciul de coordonare a activităţii Ministerului Public în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală – din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 30.03.2012, trimiterea în judecată a inculpatului BĂICULESCU VASILE REMUS sub aspectul săvârşirii infracţiunii de a deţine, în vederea comercializării, de produse de parfumerie,  identice cu  mărcile înregistrate purtând acelaşi nume, pentru produse identice, şi care i-a prejudiciat pe titularii mărcilor înregistrate.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

La data de 15.02.2010, cu ocazia unui control efectuat de către ofiţeri de poliţe asupra autoturismului condus de către inculpatul Băiculescu Vasile Remus, s-au descoperit un nr. de 16 cutii de carton care conţineau un nr. de 4169 de parfumuri, purtând mărcile unor creatori celebri, susceptibile a fi contrafăcute.

În legătură cu aceste produse,  inculpatul a declarat că le-a achiziţionat de la un cetăţean turc, fără documente fiscale, respectiv fără certificate de provenienţă sau de origine, acestea urmând a fi comercializate cu un adaos de preţ.

La data de 4.03.2011, ofiţeri de poliţie din cadrul Inspectoratului de poliţie Judeţean Iaşi – Serviciul de Investigare al Fraudelor l-au identificat pe inculpatul Băiculescu Vasile Remus în timp ce descărca dintr-un autocar care făcea curse pe destinaţia Istanbul – Iaşi şi încărca  în autoturismul proprietate personală un număr de 529 de parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute.

Deşi, iniţial, inculpatul a declarat că, cele 529 de parfumuri au fost achiziţionate   de către acesta împreună cu 10 persoane pentru a le face  cadou soţilor şi rudelor cu ocazia sărbătorilor pascale, ulterior, a declarat  că produsele de parfumerie au fost achiziţionate în scop de comercializare, el practicând aceasta activitate de câţiva ani, pentru întreţinerea familiei.

Prin adresele  reprezentanţilor legali ai titularilor mărcilor  a fost confirmat faptul că produsele sunt contrafăcute, solicitându-se confiscarea şi distrugerea acestora.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Tecuci.

***

Violare de domiciliu si omor deosebit de grav. Retinere. PT Alba

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 30.03.2012, reţinerea inculpatului CORDOŞ DIEGO ARMANDO pe o durată de 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi omor deosebit de grav.

Probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În seara zilei de 27.03.2012, inculpatul Cordoş Diego Armando a intrat, fără drept, în locuinţa victimei B.M. (în vârstă de 71 de ani) cu scopul de a sustrage bunuri. Fiind surprins de către aceasta, inculpatul a reacţionat violent, lovind-o cu pumnii în zona feţei, în mod repetat, după care a imobilizat victima prin legarea mâinilor cu două sfori. La scurt timp după plecarea inculpatului de la domiciliul victimei, aceasta a decedat, fiind găsită de către vecini abia la data de 29.03.2012.

Cercetările au fost efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal Alba cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J. Alba.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

>> sursa: mpublic.ro

 
Secţiuni: Content, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD