« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul securităţii sociale

HR cu aroma de cafea. Impactul pe care l-au avut in practica modificarile aduse Codului muncii in 2011
03.04.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a organizat prima ediţie din acest an din seria evenimentelor „HR cu aromă de cafea”. La aproape un an de la intrarea în vigoare a modificărilor aduse Codului Muncii prin Legea nr. 40/2011, avocaţii NNDKP specializaţi în dreptul muncii au dezbătut împreună cu clienţii problemele cu care s-au confruntat angajatorii în urma modificărilor intervenite şi soluţiile practice identificate şi puse în aplicare în această perioadă.

Dezbaterile, moderate de Luminiţa Dima, partenerul care coordonează practica de dreptul muncii a NNDKP, Monica Preoţescu şi Anca Vătăşoiu, avocaţi asociaţi în această practică, s-au axat pe aspecte de interes precum: conţinutul şi forma contractelor individuale de muncă şi a actelor adiţionale, criteriile şi procedura de evaluare profesională a salariaţilor, perioada de probă, contractul de muncă pe durată determinată, soluţii recente din practica instanţelor judecătoreşti referitoare la modificările intervenite în legislaţia muncii etc.

Aceste întâlniri pe care le organizăm periodic împreună cu clienţii noştri au drept scop discutarea problemelor cu care ne întâlnim în practică fiecare dintre noi, a aspectelor care ne preocupă, la care am găsit deja soluţii sau la care mai căutam încă răspunsurile cele mai potrivite. De la intrarea în vigoare a modificărilor aduse Codului muncii şi până în prezent putem face o analiză a impactului pe care modificările le-au avut în practică şi am considerat că este foarte util să împărtăşim celor prezenţi din experienţa noastră”, a precizat Luminiţa Dima.

Despre practica de dreptul muncii a NNDKP: Avocaţii NNDKP specializaţi în dreptul muncii oferă asistenţă companiilor locale şi internaţionale în probleme de dreptul muncii precum: negocierile colective, încheierea contractelor de muncă şi conţinutul acestora, concedierea salariaţilor (inclusiv concedierile colective), redactarea şi aplicarea regulamentelor şi politicilor interne, salarizarea şi alte beneficii acordate salariaţilor, transferul de întreprindere, aspecte privind securitatea şi sănătatea în muncă.

Printre clienţii practicii se regăsesc companii din domenii precum: construcţii, IT, bancar, industria alimentară, agricultură, comerţ, construcţii de maşini, gaze naturale, pharma, servicii petroliere.

Printre proiectele de succes din ultimele luni ale practicii de dreptul muncii se numără asistarea Nokia România în toate etapele implementării procedurii de concediere colectivă ocazionată de închiderea fabricii de la Jucu (jud. Cluj) şi a planului prin care compania a acordat sprijin salariaţilor afectaţi de concediere.

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni: Dreptul securitatii sociale, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD