Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul securităţii sociale
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

HR cu aroma de cafea. Impactul pe care l-au avut in practica modificarile aduse Codului muncii in 2011
03.04.2012 | JURIDICE.ro

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a organizat prima ediţie din acest an din seria evenimentelor „HR cu aromă de cafea”. La aproape un an de la intrarea în vigoare a modificărilor aduse Codului Muncii prin Legea nr. 40/2011, avocaţii NNDKP specializaţi în dreptul muncii au dezbătut împreună cu clienţii problemele cu care s-au confruntat angajatorii în urma modificărilor intervenite şi soluţiile practice identificate şi puse în aplicare în această perioadă.

Dezbaterile, moderate de Luminiţa Dima, partenerul care coordonează practica de dreptul muncii a NNDKP, Monica Preoţescu şi Anca Vătăşoiu, avocaţi asociaţi în această practică, s-au axat pe aspecte de interes precum: conţinutul şi forma contractelor individuale de muncă şi a actelor adiţionale, criteriile şi procedura de evaluare profesională a salariaţilor, perioada de probă, contractul de muncă pe durată determinată, soluţii recente din practica instanţelor judecătoreşti referitoare la modificările intervenite în legislaţia muncii etc.

Aceste întâlniri pe care le organizăm periodic împreună cu clienţii noştri au drept scop discutarea problemelor cu care ne întâlnim în practică fiecare dintre noi, a aspectelor care ne preocupă, la care am găsit deja soluţii sau la care mai căutam încă răspunsurile cele mai potrivite. De la intrarea în vigoare a modificărilor aduse Codului muncii şi până în prezent putem face o analiză a impactului pe care modificările le-au avut în practică şi am considerat că este foarte util să împărtăşim celor prezenţi din experienţa noastră”, a precizat Luminiţa Dima.

Despre practica de dreptul muncii a NNDKP: Avocaţii NNDKP specializaţi în dreptul muncii oferă asistenţă companiilor locale şi internaţionale în probleme de dreptul muncii precum: negocierile colective, încheierea contractelor de muncă şi conţinutul acestora, concedierea salariaţilor (inclusiv concedierile colective), redactarea şi aplicarea regulamentelor şi politicilor interne, salarizarea şi alte beneficii acordate salariaţilor, transferul de întreprindere, aspecte privind securitatea şi sănătatea în muncă.

Printre clienţii practicii se regăsesc companii din domenii precum: construcţii, IT, bancar, industria alimentară, agricultură, comerţ, construcţii de maşini, gaze naturale, pharma, servicii petroliere.

Printre proiectele de succes din ultimele luni ale practicii de dreptul muncii se numără asistarea Nokia România în toate etapele implementării procedurii de concediere colectivă ocazionată de închiderea fabricii de la Jucu (jud. Cluj) şi a planului prin care compania a acordat sprijin salariaţilor afectaţi de concediere.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.