Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Catalin Predoiu s-a intalnit cu presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag
03.04.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 2 aprilie 2012, Catalin Predoiu, ministrul Justiţiei, a avut o întâlnire cu preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, potrivit unui comunicat al MJ.

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au abordat progresele înregistrate de România în ceea ce priveşte reforma Justiţiei şi lupta împotriva corupţiei în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), în perspectiva viitorului raport de ţară al Comisiei Europene.

Oficialul german a apreciat caracterul comprehensiv al întâlnirii şi evoluţiile înregistrate în cadrul reformei sistemului judiciar.

Gunther Krichbaum: „Mă bucur să aflu, în cadrul  întâlnirii pe care am avut-o astăzi cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, că România a înregistrat progrese remarcabile în domeniul Justiţiei şi în lupta împotriva corupţiei. Aceste progrese, precum şi Noua Strategie Anticorupţie promovată de ministrul Cătălin Predoiu reprezintă un semnal pozitiv care, cu siguranţă, va influenţa rezultatul în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi al următorului raport al Comisiei Europene. Consecinţele pozitive ale acestor progrese se vor reflecta, pe de o parte, asupra societăţii civile, iar pe de altă parte asupra investitorilor străini, securitatea fiind unul dintre aspectele cel mai des invocate de companiile germane atunci când se referă la condiţii prielnice pentru investiţii directe în România. Germania va sprijini în continuare cooperarea cu România în domeniul Justiţiei.”

Catalin Predoiu: „Cooperarea cu Germania reprezintă un factor cheie al reformei şi un important aspect al cooperării în domeniul Justiţiei. Menţionez doar cu titlu de exemplu că elaborarea noului Cod de procedură penală s-a realizat în cooperare cu experţi germani, cu sprijinul Fundaţiei pentru Cooperare Juridică Internaţională (IRZ), precum şi că în cadrul CSM am avut un expert german care a susţinut, de-a lungul timpului,  reformele. Ne aflăm într-un stadiu ireversibil al reformelor şi avem obligaţia de a continua pe acest drum, nu numai pentru un viitor mai bun, dar şi pentru eforturile conjugate din ultimii ani în sistemul judiciar, Parlament, Guvern şi societate civilă. Este un lucru pozitiv faptul că astăzi, în Senat, atât Coaliţia, cât şi Opoziţia au votat împreună în favoarea măsurilor necesare pentru respectarea angajamentelor României în cadrul MCV. Vreau, de asemenea, să mulţumesc domnului Gunther Krichbaum, şeful Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag,  pentru sprijinul său permanent acordat Ministerului Justiţiei pentru a explica autorităţilor germane stadiul reformelor şi progresele înregistrate în Justiţie. Desigur, vom continua această cooperare.”


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.