Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Conferinta de deschidere a proiectului „Consolidarea cooperarii judiciare cu privire la combaterea traficului de persoane in UE”
03.04.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

În perioada 28-29 martie 2012 a avut loc la Bucureşti conferinţa de deschidere a Proiectului „Consolidarea cooperării judiciare cu privire la combaterea traficului de persoane în cadrul Uniunii Europene”, potrivit unui comunicat al MJ.

La eveniment au participat atât magistraţi din Republica Franceză, Republica Federală Germania şi Republica Italiană, cât şi magistraţi români cu competente în domeniul combaterii traficului de persoane şi al cooperării judiciare internaţionale.

Agenda evenimentului a cuprins prezentări şi discuţii cu privire la cadrul legislativ european şi internaţional referitor la traficul de fiinţe umane şi exploatarea sexuală a copiilor, aspecte privind activităţile investigative şi desfăşurarea urmăririi penale a grupurilor infracţionale organizate specializate în traficul de persoane, cu accent pe instrumentele europene uzitate de Statele-Membre în cooperarea judiciară internaţională în această materie (mandatul european de arestare, echipele comune de anchetă, confiscarea şi indisponibilizarea, asistenţa judiciară internaţională). De asemenea, un alt palier important al discuţiilor s-a axat pe audierea martorilor şi a victimelor în dosarele de trafic de persoane, victimele vulnerabile şi traficul de minori, rolul organizaţiilor non-guvernamentale în protecţia şi asistenţa victimelor.

Proiectul „Consolidarea cooperării judiciare cu privire la combaterea traficului de fiinţe umane în cadrul Uniunii Europene”, având o durată de implementare de 14 luni, este derulat de Ministerul Justiţiei în parteneriat cu Şcoala Naţională a Magistraturii din Franţa şi Fundaţia IRZ (Fundaţia Germană pentru Cooperarea Juridică Internaţională) şi este finanţat de către Comisia Europeană în cadrul Programul Specific „Justiţie penală” 2010.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti