« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Alegeri in Universitati
03.04.2012 | Adrian TIPERCIUC, Adrian Florin TIPERIUC

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În conformitate cu art. 207 alin. 5 lit. b şi 211 alin. 4 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 la Facultaţile de Drept s-au organizat alegeri pentru funcţia de decan.

Astfel la Facultatea de Drept a Universitaţii din Bucureşti pentru funcţia de decan au concurat Flavius Antoniu Baias și Claudiu-Paul Buglea. Cel care a succedat unora dintre marile personalitaţi ale dreptului precum Vasile Boerescu, Ioan Tanoviceanu, Constantin Dissescu, Constantin Stoicescu sau Anibal Teodorescu este Flavius Antoniu Baias, acesta fiind reales dupa expirarea mandatului din 2008.

Şi cea mai veche Facultate de Drept din ţara a avut parte de alegeri, pentru scaunul ocupat odata de mari jurişti precum Ştefan Longinescu, Iacob Negruzzi, Nicolae Ţaţomir, Dimitrie Alexandrescu şi Constantin C. Angelescu au concurat Tudorel Toader şi Marius Nicolae Balan La Iaşi a avut câştig de cauza Tudorel Toader care se afla la al treilea mandat dupa cele din 2004-2008 şi 2008-2012.

La Facultatea de Drept din cadru Universitãţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Florin Streteanu şi Radu N. Catana doresc sa ocupe funcţia pe care au avut-o George Sofronie,Vasile Dimitriu, Traian Pop, Ioan Ceterchi sau Aurelian Ionaşcu.

Facultatea de Drept din cadru Universitaţii Lucian Blaga din Sibiu a avut parte de trei candidaţi pentru funcţia de decan, Daiana Maura Vesmaş, Cristina Oneţ, Calina Jugastru, aceasta din urma a preluat locul lasat liber de Ioan Leş.

Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale din cadru Universitaţii 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia îşi pastreaza decanul Ioan Gânfălean care a concurat cu Călin Costin.

La Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universitaţii de Vest din Timişoara şi-au depus candidatura pentru funcţia de decan Lucian Bercea si Florin Mangu, acesta din urma a fost respins din cauza ca nu s-a prezentat la interviu.

Facultatea de Drept din cadrul Universitaţii Transilvania din Braşov se afla in proces de alegere a noului decan depunându-şi candidatura Cristinel Murzea şi Andreea Ciurea anunţarea rezultatului fiind la data de 04.04.2012.

La Universitatea ,,Ecologica” din Bucureşti pentru funcţia de decan a Facultaţii de Drept şi-au anuţat candidatura Petre Buneci şi Maria Fodor.

La  Universitatea ,,Ovidius” din Constanţa pentru funcţia de decan a Facultãţii de Drept şi-au anuţat candidatura George Şerban, Constantin Anechiţoaie şi Rodica Stăiculescu.

Florin Tudor a fost ales decan la Facultatea de Drept din cadrul Universitãţii ,,Dunărea de Jos” din Galaţi. Acesta a concurat cu Răducan Oprea şi Violeta Puşcaşu.

În perioada urmatoare îşi vor alege decanii şi Facultãţile de Drept din cadrul altor Universitaţi, precum Universitatea din Craiova, Universitatea ,,Nicolae Titulescu” din Bucureşti, Universitatea din Oradea, Universitatea ,,Româno-Americana” din Bucureşti, Universitatea ,,Titu Maiorescu” din Bucureşti, Universitatea ,,Ştefan cel Mare” din Suceava, Universităţii de Vest ,,Vasile Goldiş” din Arad, Universitatea ,,Romano-Germana” din Sibiu, Universitatea „Danubius” din Galați, Universitatea ,,George Bariţiu” din Braşov, Universitatea din Piteşti, Universitatea ,,Constantin Brâncuşi” din Tg-Jiu, Universitatea ,,Bioterra” din Bucureşti, Universitatea ,,Mihail Kogalniceanu” din Iaşi, Universitatea ,,Petre Andrei” din Iaşi, Universitatea ,,Andrei Şaguna” din Constanţa, Universitatea ,,Bogdan-Vodă” din Cluj-Napoca, Universitatea ,,Constantin Brâncoveanu” din Piteşti, Universitatea ,,Hyperion” din Bucureşti, Universitatea din Pitesti, Universitatea ,,Agora” din Oradea, Universitatea ,,Valahia” din Târgovişte, Universitatea ,,Petru Maior” din Tg. Mureş, Universitatea ,,Tibiscus” din Timişoara, Universitatea Europeanã ,,Drăgan” din Lugoj, Universitatea Creştinã ,,Dimitrie Cantemir”, Universitatea ,,Spiru Haret”, Universitatea ,,Mihai Viteazul” din Craiova.

Tot în aceasta perioada semnalam alegerea ca rectori a urmatorilor: Alexandru Ţiclea la Universitatea ,,Ecologica” din Bucureşti, Moise Bojinca la Universitatea ,,Constantin Brâncuşi” din Tg-Jiu, Andy Puşca la Universitatea „Danubius” din Galați, Dan Claudiu Danişor la Universitatea din Craiova, Smaranda Angheni la Universitatea ,,Titu Maiorescu” din Bucureşti, Gabriel Boroi la Universitatea ,,Nicolae Titulescu” din Bucureşti.

Adrian Florin TIPERIUC
consilier juridic
internship Societatea de Stiinte Juridice

 
Secţiuni: Content, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD