Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 2 aprilie 2012


2 aprilie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Talharie si tentativa la omor calificat. Trimitere in judecata. PT Brasov

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului  BUCUR COSTIN IOAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi tentativă la omor calificat.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 28.02.2012, în jurul orelor 0900, în incinta unui centru de colectare deşeuri feroase din Municipiul Braşov, inculpatul Bucur Costin Ioan i-a aplicat părţii vătămate M.E. mai multe lovituri, cu un cuţit, cauzându-i leziuni traumatice care i-au pus viaţa în primejdie. În aceleaşi împrejurări, inculpatul a  sustras, dintr-un birou, suma de 2.700 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Braşov.

***

Omor calificat si furt intre rude. Trimitere in judecata. PT Suceava

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului AGACHE MARIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat şi furt între rude.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

În dimineaţa zilei de 01.11.2011, pe fondul unui conflict spontan şi a stării de ebrietate, inculpatul Agache Marian i-a aplicat victimei A.C. (unchiul său) mai multe lovituri cu un ciocan în zona capului, cauzându-i leziuni grave care au condus la decesul acesteia.

Totodată, înainte de a părăsi locuinţa victimei, inculpatul a sustras dintr-un portofel suma de 206 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

***

Tentativa la omor calificat. Trimitere in judecata. PT Maramures

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului HARAKALY GHEORGHE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

Pe fondul consumului de alcool şi a unui conflict cu partea vătămată D.C., inculpatul Harakaly Gheorghe a lovit-o cu un topor în zona capului.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Maramureş.

***

Abuz în serviciu contra intereselor publice. Trimitere in judecata. PT Maramures

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus, prin rechizitoriu, la data de 29.03.2012, trimiterea în judecată a inculpatului  ARDELEAN ANTON sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută de legea pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat că, în perioada anilor 2007, 2008 şi 2010, inculpatul, în calitate de primar al oraşului Tăuţii Măgherăuş din judeţul Maramureş, cu ştiinţă şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu, acordând ajutoare de urgenţă unor persoane.

Totodată, inculpatul nu a respectat prevederile legale şi hotărârile Consiliului Local al Oraşului Tăuţii Măgherăuş, fapt ce a produs prejudicierea patrimoniului local cu suma de 163.923 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Baia Mare.

***

Conducere pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice. Trimitere in judecata. PJ Giurgiu

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpaţilor:

  • PRODAN ŞTEFAN-DECEBAL, CIOBANU COSTEL ŞI BALABAN MIREL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge ori o concentraţie ce depăşeşte 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat;
  • JIANU IONUŢ-BOGDAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

În cursul anului 2011, cei patru inculpaţi au fost depistaţi conducând autoturisme pe drumurile publice de pe raza judeţului Giurgiu, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice cu alcoolemii cuprinse între 1,45 mg/l şi 3,05 mg/l alcool pur în sânge, prin conduita lor punând în pericol atât siguranţa personală, cât şi pe cea a celorlalţi participanţi la traficul rutier şi nu numai.

Totodată, întrucât inculpatul Jianu Ionuţ-Bogdan prezenta la momentul depistării în trafic halenă alcoolică, acesta a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest cât şi să meargă la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Lugoj.

***

Ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa. Trimitere in judecata. PJ Costesti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti au dispus trimiterea în judecată a inculpatului BUJOR FLOREA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă (o faptă) şi vătămare corporală din culpă (două fapte).

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 02.07.2011, în jurul orelor 1930, în timp ce se deplasa la volanul unei autoutilitare pe raza unei comune din judeţul Argeş, inculpatul Bujor Florea nu a respectat dispoziţiile legale şi măsurile de prevedere pentru exerciţiul dreptului de a conduce autovehicule. În acest context, a adormit la volan şi a pierdut controlul autoutilitarei care a părăsit partea carosabilă acroşând şi lovind pe părţile vătămate B.L.I., B.M.R., S.E., Ş.I.I. şi B.F., care stăteau pe două bănci în faţa magazinului.

În urma accidentului rutier cauzat de inculpat, a rezultat decesul minorului B.L.I. (în vârstă de 13 ani), precum şi vătămarea corporală gravă a minorului B.M.R.  (în vârstă de  13 ani) şi a părţii vătămate S.E.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Costeşti.

***

Evaziune fiscala. Trimitere in judecata. PJ Tarnaveni

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Târnăveni au dispus, prin rechizitoriu, la data de 19.03.2012, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpatului SZOLOSI IULIU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

La data de 09.06.2010, în timp ce conducea un autoturism, inculpatul a fost oprit în trafic, context în care s-a depistat că acesta transporta 2000 pachete de ţigări fără ca acestea să aibă aplicate banderole de marcaj fiscal emise de autorităţile române şi pentru care nu a putut prezenta documente justificative.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului se ridică la valoarea de 13.683 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Târnăveni.

***

Evaziune fiscala. Trimitere in judecata. PT Alba

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalului Alba, au dispus, prin rechizitoriu, la data de 30.03.2012, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpatului GLIGOR DAN ALEXANDRU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din probele administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada august 2008 – decembrie 2009, inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a reţinut fără a vira în termenul legal contribuţii cu reţinere la sursă.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului se cifrează la valoarea de 22.414 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Alba Iulia.

***

Evaziune fiscala. Trimitere in judecata. PT Alba

Procurori ai Parchetul de pe lângă Tribunalului Alba, au dispus, prin rechizitoriu, la data de 30.03.2012, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpatului NEDELCU ION sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada februarie 2009-decembrie 2009, inculpatul în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a reţinut fără a vira în termenul de 30 de zile prevăzut de lege, contribuţii cu reţinere la sursă ale angajaţilor.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului se cifrează la valoarea de 30.630 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Alba Iulia.

***

Accident rutier. Obligarea de a nu parasi localitatea. PJ Sibiu

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu a fost constituită, la data de 02.04.2012, o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la un accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

La data de 31.03.2012, în jurul orelor 300, în timp ce se afla la volanul unui autoturism cu care circula pe Şoseaua Alba Iulia din Sibiu, MĂRUNŢEL VIOREL FLORIN a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat public stradal, situat paralel cu axul drumului.

În urma impactului, autovehiculul a luat foc, context în care o persoană a decedat, iar conducătorul autoturismului a suferit vătămări corporale, fiind internat de urgenţă în spital.

Şoferului i s-au recoltat probe biologice în urma cărora s-a stabilit că acesta prezenta, la prima probă o alcoolemie de 1,30 mg alcool pur în sânge, iar la cea de-a doua, 1,10 mg alcool pur în sânge, existând, totodată, indicii că permisul de conducere deţinut ar fi fals, context în care procurorii au dispus faţă de acesta luarea măsurii obligării de a nu părăsi localitatea.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Delapidare. Perchezitii. PJ sector 6

Intr-o cauză aflată în curs de cercetare pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au fost efectuate,  în cursul zilei de astăzi, 02.04.2012, în baza unor autorizaţii de percheziţie emise de Judecătoria sectorului 6, percheziţii în mai multe locaţii.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, în perioada aprilie – decembrie 2011, învinuita TĂNASE RAMONA, în calitate de angajat al unei societăţi comerciale (cu ajutorul celorlalţi învinuiţi), a delapidat importante sume de bani din conturile bancare ale  firmei angajatoare, fonduri provenite din prestarea de servicii de consultanţă de către această societate în favoarea unor diverşi beneficiari.

Anterior, la data de 01.03.2012, procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuita Tănase Ramona sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare, iar la data de 30 03 2012, extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de învinuiţii IOVAN ALEXANDRU, PETERCĂ MARIAN, OBADAEAN ALEXANDRU IOVAN, OBADEAN MIRCEA VASILE şi MAFTEI GIUSEPPE, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la delapidare.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Incident la spital. Cercetari. PJ Galati

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi a fost constituită, la data de 02.04.2012, o cauză penală în care se efectuează cercetări în legătură cu incidentul produs la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi.

Din primele cercetări, a rezultat faptul că, la data de 31.03.2012, a avut loc un conflict spontan între mai multe persoane, context în care două dintre acestea au lovit, în mod repetat, cu pumnul şi au adresat cuvinte jignitoare părţii vătămate P.A.G. (medic în cadrul spitalului), enervaţi de faptul că acesta îi atenţionase cu privire la faptul că în interiorul unităţii medicale nu se fumează.

În cursul zilei de astăzi, a fost începută urmărirea penală faţă de doi învinuiţi (reţinuţi pentru 24 de ore) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire şi alte violenţe şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar faţă de un al treilea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Cercetările continuă, urmând a fi dispuse, de către procurori, măsurile legale ce se impun.

>> sursa: mpublic.ro

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii