Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Cluj. Afisare act de procedura pe usa principala a locuintei. Neindicarea exacta a locului afisarii


5 aprilie 2012 | Raluca CÎRSTEA
Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență Curți de Apel
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Judecătorii Andreea Chiș, Ana Ionescu și Anca Adriana Pop au apreciat (în cuprinsul deciziei civile nr. 185 din 28 ianuarie 2010 pronunţată în recurs de Secţia civilă, de muncă și asigurări sociale, pentru minori și familie a Curţii de Apel Cluj având ca obiect partaj judiciar – JURINDEX20103318074) că, în situația comunicării unui act de procedură prin afișare la ușa destinatarului, menţiunea (din dovada de comunicare) „uşa principală a locuinţei” nu indică exact locul afişării sentinţei, încălcându-se astfel prev. art. 100 alin. 1  pct. 2 şi 7  Cod proc.civ., fapt ce atrage nulitatea actului, conform alin. 3 al aceluiaşi text. Simpla  menţiune făcută în procesul verbal de îndeplinire a comunicării că hotărârea a fost afişată pe uşa locuinţei fără a se arăta şi apartamentul, face ca, în cazul imobilelor împărţite pe apartamente, procedura de comunicare să fie nulă, deoarece nu se poate verifica dacă afişarea s-a făcut pe uşa principală a locuinţei proprii, a apartamentului în care locuieşte pârâtul, sau pe uşa principală a blocului. Susţinerile instanţei de apel referitoare la faptul că pe parcursul procesului de fond  pârâtul a fost citat în aceeaşi modalitate şi că s-a prezentat în instanţă, că blocul în care se află apartamentul pârâtului are interfon, astfel că afişarea pe uşa principală este unica  modalitate legală de  îndeplinire a procedurii de comunicare, nu pot fi acceptate, deoarece regulile referitoare la comunicarea actelor de procedură sunt de strictă interpretare, iar îndeplinirea procedurii nu poate fi dedusă din acte sau fapte extrinseci.

Raluca CÎRSTEA, avocat SVSA

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro