Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Noul Cod de Procedura Civila – Ghid de utilizare practica – Bucuresti, 9 aprilie 2012


5 aprilie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Societatea de avocaţi Zamfirescu Racoţi Predoiu (ZRP) organizează împreună cu Ziarul Financiar conferinţa “Noul Cod de Procedură Civilă – Ghid de utilizare practică”. Evenimentul va avea loc în data de 9 aprilie 2012 la Hotel Howard Johnson din Bucureşti, Sala Platinum, începând cu ora 09:00.

În cadrul conferinţei vor fi abordate teme referitoare la raţiunile care au stat la baza necesităţii modificării Codului de Procedură Civilă precum şi rolul Noului Cod de Procedură Civilă.

Lectorii vor dezbate şi vor analiza aspectele noi privind desfăşurarea procesului civil, modificările importante aduse judecăţii în prima instanţă şi căile de atac, noua procedură de executare silită, precum şi alte aspecte de interes, inclusiv modul în care sistemul judiciar este pregătit să implementeze o lege care conţine numeroase elemente de noutate.

„Desi multă lume pune sub semnul întrebării posibilitatea intrării sale imediate în vigoare,  iată că Noul Cod de Procedură Civilă este o realitate cu care va trebui sa ne confruntăm. Noul Cod de Procedură Civilă poate reprezenta un inamic al companiilor comerciale care sunt implicate în orice fel în proceduri litigioase sau, dimpotrivă, cel mai bun prieten în ipoteza în care este cunoscut, înţeles şi aplicat corespunzător. ZRP îşi propune să prezinte un ghid de utilizare a Noului Cod de Procedură Civilă, primul pas esenţial în procesul îndelungat de „împrietenire” a justiţiabilului cu o lege care va avea un impact semnificativ asupra mediului de afaceri şi asupra celor care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu”, a declarat Cosmin Vasile, Partener Zamfirescu Racoţi Predoiu.

Printre speakerii evenimentului se numără:
Lidia Barac – Secretar de Stat în Ministerul Justiţiei
Alina Ghica – Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii
Conf. univ. dr. Marian Nicolae
Prof. dr. Viorel Mihai Ciobanu
Mariana Nedelea – Director Departament Juridic, Banca Românească
Călin-Andrei Zamfirescu – Partener Senior SCA Zamfirescu Racoţi Predoiu
Dr. Cosmin Vasile – Partener SCA Zamfirescu Racoţi Predoiu
Alina Tugearu – Avocat Senior Coordonator SCA Zamfirescu Racoţi Predoiu

Despre Zamfirescu Racoţi Predoiu: Născută din fuziunea a două cunoscute societăţi de avocaţi înfiinţate în anul 1995, Zamfirescu Racoţi Predoiu (ZRP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România. ZRP oferă servicii de asistenţă juridică atât în domeniul avocaturii de business, cât şi în sfera litigiilor, arbitrajului şi consultanţei fiscale, şi este recomandată de anuarele  internaţionale de specialitate pentru performanţele sale în variate arii de practică, precum: litigii, arbitraj, insolvenţă, drept financiar-bancar,  drept societar / fuziuni şi achiziţii, dreptul muncii, energie şi resurse naturale, proprietate intelectuală, drept imobiliar, piaţa de capital, drept fiscal etc.

ZRP are o echipă de 38 de avocați dintre care cinci parteneri – Stan Tîrnoveanu (Managing Partner), Ioana Racoți (Senior Partner), Călin-Andrei Zamfirescu (Senior Partner), Anca Danilescu (Partner), Cosmin Vasile (Partner).

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii