Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Noul Cod de Procedura Civila – Ghid de utilizare practica – Bucuresti, 9 aprilie 2012
05.04.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Societatea de avocaţi Zamfirescu Racoţi Predoiu (ZRP) organizează împreună cu Ziarul Financiar conferinţa “Noul Cod de Procedură Civilă – Ghid de utilizare practică”. Evenimentul va avea loc în data de 9 aprilie 2012 la Hotel Howard Johnson din Bucureşti, Sala Platinum, începând cu ora 09:00.

În cadrul conferinţei vor fi abordate teme referitoare la raţiunile care au stat la baza necesităţii modificării Codului de Procedură Civilă precum şi rolul Noului Cod de Procedură Civilă.

Lectorii vor dezbate şi vor analiza aspectele noi privind desfăşurarea procesului civil, modificările importante aduse judecăţii în prima instanţă şi căile de atac, noua procedură de executare silită, precum şi alte aspecte de interes, inclusiv modul în care sistemul judiciar este pregătit să implementeze o lege care conţine numeroase elemente de noutate.

„Desi multă lume pune sub semnul întrebării posibilitatea intrării sale imediate în vigoare,  iată că Noul Cod de Procedură Civilă este o realitate cu care va trebui sa ne confruntăm. Noul Cod de Procedură Civilă poate reprezenta un inamic al companiilor comerciale care sunt implicate în orice fel în proceduri litigioase sau, dimpotrivă, cel mai bun prieten în ipoteza în care este cunoscut, înţeles şi aplicat corespunzător. ZRP îşi propune să prezinte un ghid de utilizare a Noului Cod de Procedură Civilă, primul pas esenţial în procesul îndelungat de „împrietenire” a justiţiabilului cu o lege care va avea un impact semnificativ asupra mediului de afaceri şi asupra celor care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu”, a declarat Cosmin Vasile, Partener Zamfirescu Racoţi Predoiu.

Printre speakerii evenimentului se numără:
Lidia Barac – Secretar de Stat în Ministerul Justiţiei
Alina Ghica – Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii
Conf. univ. dr. Marian Nicolae
Prof. dr. Viorel Mihai Ciobanu
Mariana Nedelea – Director Departament Juridic, Banca Românească
Călin-Andrei Zamfirescu – Partener Senior SCA Zamfirescu Racoţi Predoiu
Dr. Cosmin Vasile – Partener SCA Zamfirescu Racoţi Predoiu
Alina Tugearu – Avocat Senior Coordonator SCA Zamfirescu Racoţi Predoiu

Despre Zamfirescu Racoţi Predoiu: Născută din fuziunea a două cunoscute societăţi de avocaţi înfiinţate în anul 1995, Zamfirescu Racoţi Predoiu (ZRP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România. ZRP oferă servicii de asistenţă juridică atât în domeniul avocaturii de business, cât şi în sfera litigiilor, arbitrajului şi consultanţei fiscale, şi este recomandată de anuarele  internaţionale de specialitate pentru performanţele sale în variate arii de practică, precum: litigii, arbitraj, insolvenţă, drept financiar-bancar,  drept societar / fuziuni şi achiziţii, dreptul muncii, energie şi resurse naturale, proprietate intelectuală, drept imobiliar, piaţa de capital, drept fiscal etc.

ZRP are o echipă de 38 de avocați dintre care cinci parteneri – Stan Tîrnoveanu (Managing Partner), Ioana Racoți (Senior Partner), Călin-Andrei Zamfirescu (Senior Partner), Anca Danilescu (Partner), Cosmin Vasile (Partner).

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti